Diari La Veu del País Valencià
El PP estudia recórrer contra el decret llei de plurilingüisme per possible inconstitucionalitat

El president del PP provincial d’Alacant, José Císcar, ha advertit que “si hi ha matèria” per a presentar un recurs d’inconstitucionalitat contra el nou decret llei de plurilingüisme el presentarà, tot basant-se en la vulneració dels drets fonamentals d’educació i igualtat.

Císcar ha criticat que el decret llei, aprovat pel Consell divendres passat, té com a objectiu “eludir” la suspensió cautelar dictada pel Tribunal Superior de Justícia (TSJ) davant el recurs presentat per la Diputació d’Alacant.

Sobre la presentació del recurs, Císcar ha apuntat que només poden fer-ho el govern espanyol o un grup de 50 diputats o senadors. “Estem en un estudi en profunditat del decret llei i si hi ha matèria per al recurs, s’interposarà”, ha alertat. També ha indicat que existeix un termini de dos mesos per a plantejar-lo.

En una compareixença pública, aquest dimecres, Císcar ha valorat que el nou decret “obri la possibilitat” que els alumnes de tres anys no tinguen classes d’anglés, quan el decret de 2012 obligava a una hora i mitja “com a mínim”. Així, ha acusat el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta, Mónica Oltra, de perseverar “en el seu vertader objectiu: la progressiva imposició del valencià en l’educació”.

“Del que es tracta és de la desaparició del castellà de l’educació, de l’administració, dels usos oficials. Açò és el que en el seu moment es va iniciar i va ocórrer a Catalunya, que és el model amb el qual somia Compromís per a la comunitat, i és el model amb el qual somia una part important del PSPV, on es troba Ximo Puig”, ha opinat.

Finalment, Císcar ha assenyalat que el decret llei no pot regular drets fonamentals que han de ser regulats per lleis orgàniques. “Pretenen convalidar en les Corts aquest decret llei despús-demà, en el primer ple, i ho fan incomplint el reglament de les Corts que diu taxativament que a l’inici del període de sessions, que va començar l’1 de setembre, el primer debat ha de ser per a política general”.

Comparteix

Icona de pantalla completa