Diari La Veu del País Valencià
Sanitat ofereix un programa per a previndre el consum de drogues en l’alumnat a través del cinema

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, a través del Servei de Gestió de Drogodependències i altres Trastorns Addictius, oferirà per al pròxim curs escolar el programa “Salut en curs”, un programa en línia-presencial d’educació per a la salut i la prevenció de les drogodependències a través del cinema.

“Salut en curs” forma part del catàleg de programes i materials que es pot trobar en la secció de prevenció del Servei de Gestió de Drogodependències i altres Trastorns Addictius i ha sigut dissenyat per l’Associació de Premsa Juvenil amb la col·laboració del Pla Nacional Sobre Drogues. Aquest programa es va oferir per primera vegada el curs passat de manera pilot i es va desenvolupar en 151 grups i 5.785 escolars de Primària i Secundària del País Valencià.

La iniciativa permet projectar dues pel·lícules en format DVD durant tot el curs escolar i comptar amb un ampli material didàctic que poden descarregar-se a través de la plataforma en Internet, com ara guies metodològiques i didàctiques de les pel·lícules, quaderns per a l’alumnat, fitxes sobre drogues, monografies… A més, aquest curs serà possible, com a novetat, la realització de videoconferències per a l’assessorament didàctic amb les Unitats de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) i la subscripció gratuïta a l’edició digital de la revista Making Of: Cuadernos de Cine y Educación.

L’objectiu de “Salut en curs” és treballar en la prevenció de les drogodependències i sensibilitzar l’alumnat sobre la importància d’adquirir i mantenir hàbits de vida saludables. Segons afirma Sanitat en un comunicat, “el cinema es converteix en un important recurs educatiu per a prevenir el consum de drogues, ja que és un mitjà que provoca en l’alumnat una profunda reflexió sobre els temes que són tractats en el programa”. “Al mateix temps, permet treballar conjuntament al professorat i alumnat en l’aula, de tal manera que es fomenta el diàleg i anàlisi de les conseqüències de les conductes poc saludables”, continuen.

Un treball conjunt

Després de la recepció del pack de “Salut en curs”, els tècnics municipals de les diferents Unitats de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives són els encarregats de realitzar la difusió del programa entre els centres escolars i també de l’adaptació d’aquest en l’aspecte tècnic, així com de la planificació per a la projecció.

En la majoria dels casos, però, els tècnics treballen conjuntament amb els docents dels centres educatius per a desenvolupar les activitats d’abans i després del visionat incloses en el programa.

Comparteix

Icona de pantalla completa