Diari La Veu del País Valencià
SEO/BirdLife identifica 16 noves espècies d’insectes sense registrar a l’Albufera

SEO/BirdLife ha identificat 16 noves espècies d’insectes sense registrar a la reserva del Tancat de la Pipa de l’Albufera de València. El delegat de SEO/BirdLife, Pablo Vera, ha explicat que entre les noves espècies identificades es troben dues aranyes, dues papallones nocturnes, una llagosta, espècies de vespes, abelles i mosques. Vera ha destacat que aquesta informació servirà per a “millorar el coneixement de les espècies pel que fa a la distribució i l’ecologia”.

Concretament, entre les noves espècies es troben les aranyes Plexippus paykulli i Misumena vatia, les mosques Lucilia sericata i Graphomya maculata, dues espècies d’himenòpters (grup d’insectes entre els quals s’inclouen grups relacionats amb les vespes i abelles) –Euodynerus disconotatus i Stenodynerus fastidiosissimus– i dues de papallones nocturnes –Achyra nudalis i Spoladea recurvalis–.

A més, han confirmat la presència de tres espècies amb una única localització al País Valencià recollida en aquesta base de dades, com és la papallona nocturna Chiasma aestimaria, la llagosta Aiolopus strepens i el dípter Syritta pipiens. En total, 16 noves espècies en l’àmbit del Parc Natural de l’Albufera.

Les identificacions han estat possibles gràcies a la col·laboració d’amants de la fauna, la flora i la fotografia, dins del programa de ciència ciutadana “Testing de Biodiversitat Virtual”, mitjançant el qual s’insta la població a col·laborar per a “millorar el coneixement de la biodiversitat d’aquest espai”, segons indica l’organització en un comunicat.

Així, els participants van recórrer l’Albufera realitzant fotografies del major nombre possible de xicotets insectes, mol·luscs, aranyes, libèl·lules i plantes que hi ha en la reserva i van pujar les fotos a la plataforma en línia “Biodiversitat Virtual”, on una sèrie d’experts de reconegut prestigi en els diferents grups biològics van determinar les espècies a partir de les imatges. D’aquesta manera, s’han observat vuit espècies no registrades anteriorment en el Banc de Dades de Biodiversitat de la Comunitat Valenciana, gestionat per la Conselleria d’Agricultura, que arreplega les observacions de prop de 20.000 espècies de tot el País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa