Diari La Veu del País Valencià
Manises i l’Altet, a un pas d’una vaga com la de l’aeroport del Prat

El personal de Prosegur estudia anar a la vaga en els aeroports de València i Alacant si el Govern no aprova “un model únic de contractació” del servei de seguretat que garantisca que “es respecta el conveni col·lectiu estatal” perquè les empreses adjudicatàries no puguen retallar salaris i drets dels treballadors.

Sobre aquest tema, el responsable del sector de seguretat i neteja de FeSMC-UGT-PV, Saturnino Martínez, ha explicat, en declaracions a Europa Press, que a l’aeroport de Manises ja hi ha un acord de mobilització sindical si aquest dimecres el Consell de Ministres aprova el nomenament d’un mediador per a resoldre el conflicte en l’aeroport del Prat. La setmana vinent es reunirà el personal de l’Altet.

Sobre aquest tema, ha aclarit que si l’executiu espanyol aprova nomenar un mediador convocaran la vaga als aeroports valencians perquè “reflexione”, atés que “el problema no és amb una empresa concreta”, sinó amb “les licitacions dels concursos per sota del preu del conveni”. “Més que concursos semblen subhastes”, s’ha lamentat.

Per açò, ha insistit que el problema no és amb una empresa concreta d’un aeroport determinat, sinó que el govern espanyol traga licitacions que no compleixen amb el conveni col·lectiu estatal. De fet, ha apuntat que altres aeroports, com Galícia, Andalusia i Madrid, també s’estan plantejant anar a la vaga.

En aquest sentit, ha posat de manifest que, en l’última dècada, el personal de seguretat “ha anat perdent massa salarial i drets adquirits”. Per exemple, a València ja no se’ls paga el pàrquing en l’aeroport, la qual cosa obliga a la plantilla a deixar el cotxe en un polígon proper i, com que no hi ha passarel·la de pas, els treballadors travessen la carretera amb “el consegüent perill per a la seua seguretat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa