Diari La Veu del País Valencià
Turisme investiga set plataformes de lloguer d’apartaments turístics

L’Agència Valenciana de Turisme (AVT) ha incoat diligències prèvies, que poden derivar en expedients sancionadors, a set plataformes per llogar habitatges turístics sense registrar i que se sumen als sis expedients sancionadors que el departament de Turisme va obrir a sis d’aquestes plataformes. Així ho ha anunciat aquest dijous als mitjans de comunicació el president de la Generalitat, Ximo Puig, després de mantenir una reunió amb el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, per a fer balanç de la campanya turística estival.

Respecte als sis expedients existents, Colomer ha explicat que cadascun es troba en una situació diferent i hi ha “diversitat de casuístiques” perquè per a alguns el desenllaç ha sigut el pagament de la sanció, mentre que altres han recorregut. “Estem en un sistema garantista i cada plataforma ha triat el seu procés i defensa i hi ha un ventall ampli de situacions”, ha puntualitzat. Al seu entendre, el que està clar és que “la determinació de la Generalitat és posar tots els mitjans necessaris per a evitar l’intrusisme, la competència deslleial, les rendes opaques i el frau fiscal”.

Inspeccions aleatòries

Puig també ha anunciat que es realitzaran “inspeccions aleatòries” a apartaments que es registren com a turístics per a comprovar que “compleixen els requisits i els estàndards de qualitat”. A més, ha explicat que durant la campanya estival d’inspecció turística al País Valencià, s’han realitzat 5.250 actuacions per part d’agents de la Inspecció territorial i de la Policia Autonòmica i s’han signat convenis amb diferents ajuntaments per a “reforçar les sinergies amb la Policia Local en la inspecció d’allotjaments il·legals”.

En aquest sentit, ha indicat que actualment hi ha registrats 52.450 apartaments turístics al País Valencià, 12.000 més que el passat any. Per tant, ha subratllat que l’acció inspeccionadora “està donant els seus fruits”, però ha subratllat que es continuarà treballant perquè “l’economia en B no existisca a la Comunitat o estiga sota mínims”.

Comparteix

Icona de pantalla completa