Diari La Veu del País Valencià
Igualtat destina al pagament de renda garantida els diners de la liquidació d’una fundació impulsada per Blasco

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha destinat els més de 319.370 euros resultants de la liquidació de la Fundació de la Solidaritat i el Voluntariat de la Comunitat Valenciana (Fundar) al pagament de renda garantida de ciutadania, segons ha informat el secretari autonòmic d’Inclusió i de l’Agència Valenciana de la Igualtat, Alberto Ibáñez.

La creació de Fundar va ser impulsada en 2001 pel llavors conseller de Benestar Social, Rafael Blasco, ha recordat el secretari autonòmic, qui ha assenyalat que aquesta fundació va ser durant molt de temps un exemple de “model clientelar de voluntariat. El Consell del Botànic no està d’acord amb aquest model, perquè el seu objectiu és millorar la vida de totes les persones i no solament d’unes quantes”.

Segons Ibáñez, la liquidació de Fundar “posa punt final a una de les etapes més fosques de les polítiques de l’antic govern, la de les xarxes clientelars en matèria de voluntariat i solidaritat”.

“Per aquest motiu –ha assegurat– el Consell ha decidit destinar els diners de la liquidació al pagament de renda garantida de ciutadania, que és aquella ajuda sol·licitada per persones en una situació d’emergència social, i que se suposa que havia de ser a qui institucions com Fundar tenien l’obligació d’ajudar, en lloc de convertir-se en una oficina de col·locació per a l’antic govern i els seus amics”.

Sobre aquest tema ha incidit en la importància de revertir el capital de Fundar a la renda garantida, “anirà a les persones que menys tenen i que més ho necessiten” i suposa, al seu parer, un “canvi de paradigma fonamental del govern del Botànic, passar de xarxes clientelars descontrolades a pagar renda garantida a aquells que menys tenen”.

La Conselleria ha culminat, després de 3 anys, el procés de liquidació de la citada fundació, i ha tancat les despeses pendents a més d’aconseguir al final del procés un saldo positiu de 319.370 euros, que se sumaran als 33,1 milions d’euros que ja s’han destinat des de principi d’any al pagament de la renda garantida de ciutadania.

En aquests primers mesos de l’any, hi ha 35.808 persones destinatàries de la renda garantida de ciutadania, dels quals 14.902 són titulars i 20.906 són beneficiàries, per la seua relació familiar o de parentiu amb la persona a la qual es concedeix l’ajuda.

“Aquestes xifres –ha assenyalat–, van en la mateixa línia d’increment de l’any anterior, quan per primera vegada es van arribar als 50.204 destinataris d’ajudes, 20.007 titulars i 30.197 beneficiaris, i que evidencien l’efectivitat de les mesures urgents que es van adoptar fa dos anys davant la caòtica i greu situació d’emergència social, heretada de l’anterior govern”.

Comparteix

Icona de pantalla completa