Diari La Veu del País Valencià
Horte Gómez, regidora de Castelló de la Ribera: La creació del Consell d’Esports ha dinamitzat els clubs locals

Horte Goméz (PSPV) és la regidora d’Esports i Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Castelló de la Ribera. Aquesta dona compromesa amb el seu poble i amb l’equip de govern de progrés (Compromís-GCiE, EUPV, PSPV) viu de forma molt activa l’esport. Ara, com a alcaldessa accidental arran de l’inici de les vacances de l’alcalde de la localitat, para atenció en totes les activitats esportives que es desenvolupen al poble i gaudeix dels canvis que es poden fer des de la participació.

Com és el dia a dia de l’alcaldessa accidental de Castelló de la Ribera?

Ho duc prou bé, sobretot l’atenció a la ciutadania, que crec que és el que més enriqueix la figura de l’alcalde perquè coneixes de primera mà les problemàtiques o millores en tots els àmbits locals i has de cercar solucions que s’han de prendre amb rapidesa però alhora amb molta coherència i ha de prevaldre l’interés general del poble.

Ja fa dos anys de la constitució del nou ajuntament i de l’equip de govern (Compromís-GCiE, EUPV, PSPV). Com valora el funcionament del govern municipal?

La valoració és positiva, ja que ens uneixen molts factors ideològics: som d’esquerres i defensem el valencià, l’escola pública, la sanitat pública, la igualtat entre dones i homes, la transparència i la participació del ciutadà per a les polítiques socials. De vegades poden sorgir discrepàncies, la qual cosa s’identifica com una cosa negativa, però hem d’intepretar-ho positivament, ja que açò afavoreix el debat i el consens. Al cap i a la fi açò és fer política i traure el millor per a millorar la vida dels nostres veïns.

S’han complit els acords de legislatura?

Sí, anem complint els acords i realitzem reunions dels tres partits per a anar repassant com s’estan complint els acords i els que estan pendents abans d’acabar la legislatura.

A banda de la seua tasca i les seues delegacions, què és el que ha aportat el PSPV a l’ajuntament?

El PSPV, Socialistes de Castelló de la Ribera, hem aportat moltes ganes de treballar pel nostre poble, molta il·lusió i una política que empatitza amb les veïnes i veïns del carrer, amb els problemes que tots patim des que la crisi va començar i que encara no ens han abandonat.

Parlem d’esport. Com concep vosté l’esport a un poble com Castelló?

Bé, estic meravellada de la gran quantitat i varietat d’activitats que es realitzen. Tenim la gran sort de comptar amb escoles esportives, associacions i clubs en què es realitza tot tipus d’esport.

Com contribueix l’ajuntament perquè funcionen els clubs?

L’ajuntament contribueix amb subvencions a totes les associacions i escoles d’esport perquè puguen sufragar aquelles despeses que ells per si sols no podrien sufragar. L’ajuntament viu l’esport.

Com fomenta l’esport l’ajuntament?

Quant entràrem a governar es creà el Consell d’Esports, que és fonamental i es reuneix un mínim de dues vegades a l’any. La creació del Consell d’Esports ha dinamitzat els clubs locals. Des de la regidoria vaig aportar la idea de realitzar anualment una Gala de l’Esport. La idea principal és donar un reconeixement als esportistes locals i mostrar al poble la varietat d’esports que es poden realitzar. Cada associació decideix qui mereix el guardó segons el seu criteri i al final el Consell d’Esports decideix fer una menció especial a un esportista, tant per la seua carrera com per la seua col·laboració en el món de l’esport. També es lliuren beques per als esportistes en actiu i s’ajuda a sufragar les despeses que els suposa realitzar trasllats a campionats.

Enguany s’ha realitzat la primera Carrera de la Dona contra el Càncer de Mama, en la qual participaren més de 1.600 persones en un poble que no arriba als 8.000 habitants.També, per primera vegada, s’han realitzat unes classes nocturnes d’aguagym. L’ajuntament posa a la disposició de les escoles i les associacions totes les infraestructures (poliesportiu) sense cap tipus de cost.

Quines infraestructures esportives té Castelló? Hi ha alguna mancança?

El poble compta amb un poliesportiu, amb tres piscines, frontó, pista de tennis, pavelló, camp de futbol i en breu es compraran taules de pim-pom i futbolins. Tenim un frontó en molt mal estat i també la pista d’atletisme, que a poc a poc anirem arreglant-la en funció dels pressupostos i subvencions de la Diputació i la Conselleria.

Vosté també té competències en participació ciutadana. Quins són els objectius que té per a la legislatura?

Aquesta regidoria és la que més em va costar de posar en marxa i és la que més m’agradava per ser nova i per la repercussió que pot tenir si treballem molt bé. És molt important canviar la manera de fer política. Cal escoltar els veïns, ja que són ells els que més ens poden aportar amb les seues propostes. Per això tenim un portal de la ciutadania, perquè ens facen arribar les propostes, sempre amb el compromís, per part de l’administració, d’argumentar en positiu o en negatiu si es poden realitzar o no, i el més important: dotació econòmica per a la seua realització. Ens falta cultura en aquesta manera de gestionar l’ajuntament, tant als polítics com als seus conciutadans, però estem creant plans de formació per a totes les edats i ja tenim en marxa el Consell d’Infantensa.

Com fomenta l’ajuntament la igualtat entre homes i dones?

Aquest tema el porte en el meu ADN, encara que no porte la regidoria, i el fomente en tots el àmbits, professional i personal, però queda molt per fer. La meua salutació en plens o en reunions sempre és ‘Bon dia a totes i a tots’ i en el meu discurs de la Gala de l’Esport sempre faig especial esment de l’esport femení. També s’ha creat per primera vegada una Associació de Dones Feministes i Progressistes, de la qual forme part. Necessitem el suport dels homes per a poder aconseguir una igualtat real i efectiva. Justícia social és el que demanem.

Canviem totalment de tema. Recentment s’ha celebrat el Congrés del PSPV, on Ximo Puig ha sigut triat com a secretari general. Com valora el congrés

Amb tot el procés des de les primàries i el congrés es demostra una vegada més que som un partit democràtic i participatiu, on les bases i militants tenen l’última paraula. Al congrés s’han aportat i votat moltes ponències que fan que el PSPV siga un partit com sempre ha sigut: d’esquerres, amb polítiques i valors socials per a consolidar-se com la primera força al País València per a seguir governant. Ximo Puig, com a secretari i com a president de la Generalitat, és impecable, ha sabut dur a terme el Pacte del Botànic de forma exemplar amb altres forces i és admirat en la resta de l’Estat.

Repetirà en la llista del PSPV en les pròximes eleccions municipals?

En principi sí, però açò dependrà de les meues companyes i companys de partit. De tota manera, en aquests moments no estic pensant en les pròximes eleccions locals. Hui, com a alcaldessa accidental i regidora d’Esports i Participació Ciutadana, continue treballant pel poble amb l’equip de govern.

Comparteix

Icona de pantalla completa