Diari La Veu del País Valencià
Bellver: ‘El Consell segueix el full de ruta de les polítiques catalanes i els seus afanys independentistes’

El president del grup popular a les Corts Valencianes, Jorge Bellver, ha advertit aquest diumenge que “el Consell segueix el mateix full de ruta que les polítiques catalanes dels últims anys”. En aquest sentit, ha manifestat que les decisions del govern valencià “cada dia s’assemblen més, i de forma preocupant, a les polítiques de fa uns anys que hui han portat a una magnífica comunitat com és Catalunya a la vora del col·lapse pels seus afanys independentistes”.

En un comunicat, Bellver ha qualificat com a “molt simptomàtic” que el president de la Generalitat, Ximo Puig, participe en el llibre La nova articulació catalana-valenciana-balear, amb el qual “se cerca revisar i actualitzar la teoria política dels Països Catalans” i que ha sigut editat per Fundació Revestisca de Catalunya, “una fundació pública catalana –ha indicat Bellver– dependent directament de la Presidència de Carles Puigdemont”. Al seu parer, “Puig s’equivoca, perquè aquestes polítiques i aquestes ideologies xoquen amb el sentir majoritari del poble i solament condueixen al radicalisme, a la generació de problemes on abans no els hi havia i a la generació de conflictes i tensions en la societat que alteren la convivència”.

El representant ‘popular’ ha indicat que “no es pot parlar d’una història comuna de Catalunya, Balears i la Comunitat, obviant Aragó i la resta d’Espanya”. “Però, sempre, el que pretenen és rescriure la història des de la falsedat i l’engany”, ha recriminat. El diputat ha incidit que “els Països Catalans sempre han sigut un anhel polític i cultural de l’esquerra valenciana” i “ho segueix sent com es demostra dia a dia en les decisions que adopta un Consell amb clares derivacions nacionalistes”.

Jorge Bellver: “Preferiexen ser catalans de segona que valencians de primera. Sempre ho han preferit”

Per a Bellver, “on més s’està descarant el Consell és en l’educació” on, ha indicat, “estan seguint el full de ruta que es va seguir a Catalunya fa trenta anys amb l’únic objectiu d’adoctrinar els nostres joves i, en la política de subvencions, castiguen i deixen sense un euro de subvenció entitats centenàries valencianes mentre en regalen a mans plenes a associacions catalanistes”. En aquest sentit, ha manifestat que el que el Consell està fent amb Lo Rat Penat és “vergonyós”, a més “d’una burla als valencians”. “Però ells segueixen avant, com dicta la ‘Bíblia Compromisera’: pas rere pas, any rere any. Prefereixen ser catalans de segona que valencians de primera. Sempre ho han preferit”, ha resolt.

Comparteix

Icona de pantalla completa