Diari La Veu del País Valencià
Les patronals que dugueren a la fallida Cierval titllen de xiringuito la CEV

Les patronals provincials d’Alacant i Castelló, Coepa i la Confederació Empresarial de Castelló (CEC), s’han aliat aquest dijous amb Cepyme Alacant per a fer front comú contra la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), la patronal de la demarcació de València que s’ha erigit en patronal autonòmica després de la desfeta de Cierval.

A parer de les dos provincials, si l’organització que presideix Salvador Navarro “no respecta el caràcter provincial que determina la composició de la CEOE” estarà creant “un xiringuito a mida”. El president de Coepa, Francisco Gómez, ha assegurat que si la CEV actua com a patronal autonòmica “serà un invent d’algú que s’atribueix de manera autònoma, exclusiva i personal la representació de tota una comunitat, sense comptar amb tots els territoris que la conformen”, segons recullen Expansión i Alicante Plaza.

La CEC i Coepa han anunciat que constituiran una organització autonòmica que incloga les organitzacions provincials i les sectorials autonòmiques. A més, denunciaran els nomenaments de membres de la CEV en òrgans de representació del diàleg social i presumiblement miraran de captar una part dels fons de la Llei de Participació Institucionals, bloquejats després de la fallida de Cierval i que enguany tindran com a beneficiària la CEV.

Coepa i la CEC van impagar quotes de Cierval

Es dóna la circumstància que Coepa i l’homòloga de Castelló van impagar quotes de Cierval i aquesta morositat va ser una de les causes que van dur a la fallida la històrica patronal autonòmica, segons el jutge que va dictar l’extinció de l’entitat. D’altra banda, la CEC es troba en concurs de creditors.

Comparteix

Icona de pantalla completa