Diari La Veu del País Valencià
L’incendi forestal al Castell de Guadalest es troba estabilitzat

L’incendi forestal que es va declarar, aquest dimarts, al Castell de Guadalest (la Marina Baixa) ha evolucionat en les últimes hores favorablement i, aquest dimecres, s’ha donat per estabilitzar. Segons ha informat Emergències a través del compte oficial de Twitter, fins a la zona es van desplaçar, en un primer moment, set mitjans aeris, quatre unitats de bombers forestals, quatre autobombes, una unitat de bombers de la Generalitat, una unitat de Coordinació i Prevenció, agents mediambientals i tres dotacions de bombers de la demarcació d’Alacant. Unes hores després s’hi van afegir més mitjans aeris de la Generalitat i dos Air Tractor del Ministeri de Medi Ambient.

El foc es va detectar al voltant de les 14.45 hores d’aquest dimarts per causes, fins ara, desconegudes i va obligar a tallar la carretera CV-755 entre Guadalest i Callosa d’en Sarrià, amb la finalitat de facilitar les tasques dels mitjans d’extinció.

Durant la nit es van retirar els mitjans aeris i van romandre els terrestre per tal de controlar l’incendi es trobava llavors sense flama i estabilitzat. Fins i tot les persones que es van haver de desallotjar de manera preventiva durant la nit han pogut tornar a les seues cases aquest dimecres a primera hora del matí.

Imatge del foc captada a les 15.30h. / @UBE_bombers (via TONI IBORRA)

Per altra banda, el risc d’incendi per a aquest dimecres és extrem a la comarca dels Ports i alt a gran part del territori, excepte a la Ribera, l’Horta de València i el Camp de Morvedre.

Comparteix

Icona de pantalla completa