Diari La Veu del País Valencià
Climent espera acabar juliol amb un acord tancat sobre els horaris comercialsr

El conseller d’Economia, Rafa Climent, ha manifestat aquest dimarts que espera poder anunciar aquest mes de juliol una decisió definitiva sobre els horaris comercials. “Espere i m’agradaria que aquest mes hi haguera una decisió pràcticament definitiva”, ha assenyalat. Climent s’ha pronunciat en aquests termes davant els mitjans de comunicació, abans de participar en la I Jornada sobre Ocupació Verda organitzada pel Servef, en ser preguntat sobre quan espera tenir un acord amb els operadors comercials sobre les obertures en diumenges i festius.

El conseller ha recordat que en l’últim Observatori de Comerç es va acordar donar autonomia a València i Alacant per a negociar la seua decisió sobre obertures en diumenges i festius, encara que tenint en compte l’acord a què s’arribe en l’àmbit autonòmic i, en aquest sentit, ha assenyalat que València “probablement aquesta setmana o com a tard la que ve reunirà el seu observatori”. “Vam acordar que en funció del que decidisquen les dues ciutats arribaríem a un acord que vull que siga com més unànime millor per al territori i m’encantaria veure si podem arribar a un acord en el transcurs del mes de juliol”, ha manifestat.

En cas de no poder tenir-ho al juliol, Climent ha assenyalat que encara hi ha “una mica de temps” per a tancar un pacte que, al seu judici, “pot ser històric” i amb el qual “tots els sectors estiguen d’acord” per a “començar a parlar de les necessitats de comerç”.

Sobre els horaris comercials, el passat dissabte, el Bloc –partit al qual pertany el conseller– va aprovar una proposta de resolució en el seu Consell Nacional, de manera que va donar suport a la política de Climent al respecte. El text, a més de fer costat a la política sobre obertures en diumenges i festius de Climent, instava els diputats nacionalistes de Compromís al Congrés a forçar el canvi de la llei d’horaris comercials.

Comparteix

Icona de pantalla completa