Diari La Veu del País Valencià
Oliva col·labora amb un projecte de marcatge de la colònia d’agrons/garses a la Marjal
La Regidoria de Medi Ambient d’Oliva ha col·laborat amb el projecte de marcatge de la colònia d’agrons/garses dut a terme al parc natural de la marjal de Pego-Oliva, juntament amb uns 20 voluntaris procedents de diferents poblacions de les demarcacions de València i Alacant.
La sessió de marcatge va estar coordinada sota la direcció de tres anelladors experts en la matèria. Als pollets se’ls va posar una anella de PVC de lectura a distància que provenen de l’Estació Biològica de Doñana, on centralitzen les dades que s’arrepleguen. Això permetrà que la gent puga llegir el codi des de lluny i poder obtenir informació dels llocs per on passa. Les espècies objecte de marcatge van ser l’agró roig, la garseta blanca, l’esplugabous, l’oroval i el picaport.
D’aquestes espècies, dos es troben catalogades com a vulnerables segons el Catàleg Valencià d’Espècies Amenaçades. Es van marcar un total de 32 individus.
“Amb aquest estudi es pretén conéixer els moviments que fan les espècies migratòries al llarg del seu viatge de tornada a l’Àfrica, i quan retornen a les nostres terres per reproduir-se. A més a més, ens servirà per a espècies residents, conéixer quines són les zones humides emprades per alimentar-se, dormir, etc.” assenyalava la regidora de Medi Ambient, Imma Ibiza.
En aquestes tasques han col·laborat els Ajuntaments d’Oliva (Regidoria de Medi Ambient) i de Pego, el col·legi San José de la Montaña d’Oliva i l’empresa d’educació ambiental Magic&Nature.
Amb aquest estudi es pretén conéixer els moviments que fan les espècies migratòries al llarg del seu viatge de tornada a l’Àfrica.

Comparteix

Icona de pantalla completa