Diari La Veu del País Valencià
La inversió estrangera creix un 461% en el primer trimestrer

La inversió directa productiva al País Valencià ha augmentat un 461% en el primer trimestre de 2017 en relació amb el mateix període de l’any anterior, amb una xifra d’inversió de 261,3 milions d’euros. N’ha informat aquest dimecres la directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, que s’ha mostrat satisfeta per les xifres.

“Estats Units se situa com el primer inversor estranger a la Comunitat, en passar de 306.000 euros d’inversió a 224,5 milions d’euros, xifra que representa el 86% de les inversions realitzades a la Comunitat”, ha indicat. En segon lloc se situa la Xina, amb una inversió de 7,25 milions d’euros i un increment del 3.500%. Amb Luxemburg i Rússia, concentren el 93% de la inversió rebuda.

Per sectors, destaca l’alt volum d’inversions d’activitats sanitàries, amb 205,19 milions d’euros. En segon lloc se situen les inversions relacionades amb les activitats administratives d’oficina (18,9 milions), seguides de les inversions en construcció d’edificis (7,8 milions). El comerç minorista rep una inversió de 6,7 milions d’euros i el majorista, de 6,3 milions.

Comparteix

Icona de pantalla completa