Diari La Veu del País Valencià
Diari La Veu obté el reconeixement dels escriptors per la seua tasca de difusió de la literatura

La important tasca realitzada per Diari La Veu en la difusió i promoció de la literatura i la cultura va ser reconeguda anit per l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) amb el Premi de Difusió. A la gala (veure galeria d’imatges), celebrada anit divendres al Centre Octubre de València i conduïda per la poeta Mariola Nos, va acudir un nodrit grup de representants d’aquest digital. L’editor i coordinador del grup Edicions La Veu del País Valencià, Moisès Vizcaino, va voler significar la “importància” que aquest guardó suposa com a “estímul” per a “superar-nos dia a dia i oferir continguts de major qualitat”.

Maria Josep Escrivà –poesia, Serena barca (Ed. del Buc)–, Paco Esteve –narrativa, Si ha nevat (Ed. Bromera)–, Joan Garí –assaig, L’única passió noble (Onada Ed.)–, Josep Millo –juvenil, Per què tot em passa a mi? (Ed. Bromera)–, David Navalón –infantil, La senyora Neus (Tàndem Ed.), amb il·lustracions de Ada Sinache– i Xavier Puchades –teatre, Saqueig (Ed. Bromera)– foren altres dels guanyadors dels XXVII Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians, amb els quals es van reconéixer les millors obres de la literatura catalana publicades el 2016 per autors valencians.

L’editor de Diari La Veu, Moisès Vizcaíno, durant la seua intervenció en els XXVII Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians. / DANIEL GARCÍA SALA

Durant la vetlada, amenitzada per Eva Dénia & Merxe Martínez, també es va homenatjar l’escriptora Teresa Pascual i es va projectar un vídeo sobre la seua trajectòria elaborat per la Universitat d’Alacant. En l’acte van estar presents la presidenta i la vicepresidenta de l’AELC, Bel Olid i Gemma Pasqual, respectivament, així com la consellera balear de Cultura, Francesca Tur, i la vicepresidenta de la Diputació València, Maria Josep Amigó, a més de prop d’un centenar de persones de l’àmbit cultural i associatiu valencià.

Amb 27 edicions, aquests premis s’han erigit com uns dels més importants de la literatura catalana al País Valencià.

Foto de família dels guardonats en la 27a edició dels Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians. / DANIEL GARCÍA-SALA

Comparteix

Icona de pantalla completa