Diari La Veu del País Valencià
Diari La Veu rep el Premi a la Difusió que atorga l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana

La junta de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) al País Valencià ha decidit atorgar el Premi de Difusió al Diari La Veu per la seua tasca en la difusió i promoció de la literatura i la cultura arreu del País. En aquesta XXVII edició dels Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians, Maria Josep Escrivà, Paco Esteve, Joan Garí, Josep Millo, David Navalón i Xavier Puchades són els guardonats per les seues respectives obres literàries.

Durant el transcurs de la nit dels Premis de la Crítica, que tindrà lloc el proper divendres al Centre Octubre (a les 19:30 hores), s’homenatjarà l’escriptora Teresa Pascual. Així, a banda del reconeixement que rebrà aquest diari durant la gala que conduirà la poeta i activista cultural Mariola Nos, el Premi al Millor Assaig publicat l’any 2016 serà per a l’escriptor i columnista d’aquest diari Joan Garí per L’única passió noble (Onada Edicions), un llibre que repassa alguns avatars recents del País Valencià i on l’autor reflexiona sobre el llegat d’escriptors com Montaigne o Fuster.

La novel·la de Paco Esteve i Beneito, Si ha nevat (Bromera), que ja va rebre el Premi Enric Valor, ha resultat guanyadora en la categoria de narrativa. A través del peculiar protagonista, l’autor fa un recorregut per la història del comerç de la neu a les comarques centrals del País Valencià. En la categoria infantil, ha estat guardonat el conte de David Navalón, La senyora Neus (Tàndem), amb il·lustracions d’Ada Sinhache, que ja es va endur el premi Carmesia de la Safor.

En la categoria juvenil, el jurat ha premiat la novel·la de Josep Millo, Per què tot em passa a mi? (Bromera), que tracta el tema de l’amistat i el naixement de sentiments amorosos a través d’una trama àgil i divertida. Xavier Puchades s’ha endut el premi a la millor obra teatral amb Saqueig (Bromera), que va ser Premi Ciutat d’Alzira i representa una segona part d’una trilogia sobre la corrupció i la resistència.

Finalment, Maria Josep Escrivà ha rebut el premi al millor poemari de l’any, per Serena barca (Ed. del Buc), una obra íntima i delicada que ha obtingut un gran èxit de crítica.

El jurat ha estat format per Alba Fluixà, Joan Jesús Pla i Lliris Picó en les categories de poesia, literatura infantil i literatura juvenil i per Aina Garcia Carbó, Martí Domínguez i Rodolf Sirera en les d’assaig, narrativa i teatre.

La vetllada és oberta a tothom. Hi haurà un tastet de cançons d’Eva Dénia & Merxe Martínez i un homenatge a l’escriptora Teresa Pascual, amb un parlament a càrrec de Neus Aguado i un vídeo sobre la trajectòria de l’escriptora elaborat per la Universitat d’Alacant. Posteriorment, tindrà lloc un sopar al mateix Octubre. Fins al dia d’abans es pot reservar plaça a través de l’AELC.

Els Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians els convoca l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana des de 1991. Amb 27 edicions, s’han erigit com uns dels premis més importants de la literatura catalana al País Valencià. És un premi a obra publicada i, per tant, al marge de cap interés comercial. Aquesta 27a edició dels Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians compta amb el patrocini i la col·laboració d’Acció Cultural del País Valencià, CEDRO, la Institució de les Lletres Catalanes i la Universitat d’Alacant.

Comparteix

Icona de pantalla completa