Diari La Veu del País Valencià
Oriola celebra les II Jornades Gastronòmiques amb Miguel Hernández en el record

La ciutat d’Oriola ofereix, des del passat dilluns i fins al proper dissabte, les II Jornades Gastronòmiques del Sistema Integral de Qualitat Turística en Destins (SICTED), una iniciativa que fa de la ciutat del Baix Segura un indret per a gaudir de la bona gastronomia en aquesta ciutat monumental.

L’aposta per la gastronomia de la tercera ciutat del País Valencià en número de distincions SICTED és fonamental per a Sofía Álvarez, regidora de Turisme de la capital de la comarca: “Hi ha estudis que afirmen que entre el 60 i el 70% de les persones que dubten sobre el seu destí vacacional o d’oci ho fan en funció de com s’hi menja i com s’hi beu” i Oriola és prou coneguda per la seua gastronomia”, assenyala.

Els productes de l’horta, del mar, els arrosos o els dolços conventuals són alguns punts culinaris forts de la ciutat per a la regidora. Així, afirma que “aquesta aposta és una ajuda per a posicionar-nos com a referent en el turisme, ja siga d’un dia o residencial, i també és important per a la integració de la costa amb el nucli antic de la ciutat”. A partir d’aquestes jornades, es pretén, doncs, mostrar als visitants els monuments, la història i també els camps de golf i les platges i oferir Oriola com a destí turístic global.

S’espera que en els anys propers s’hi puguen adherir també restaurants de les pedanies per a completar l’oferta amb les seues característiques particulars, i sempre dins de l’excel·lència en el servei.

Els restaurants ofereixen serveis especials durant tota la setmana i cadascú té un dia gran. Les dues propostes que ja s’han pogut gaudir dels restaurants Las Villas (a Oriola Costa) i Casa Corro (a Oriola) han estat valorades amb “un deu en qualitat, servei, presentació i entorn” per a Álvarez. Els altres cinc seran La Barraca (14 de juny), Las Huellas de Miguel i l’Hotel Palacio Tudemir (15 de juny), Los Ángeles (16 de juny), Joaquín (17 de juny) i Montepiedra (17 de juny).

Enguany, coincidint amb l’Any Hernandià, la figura del poeta estarà lligada durant tota la setmana a la proposta gastronòmica.

El Sistema Integral de Qualitat Turística en Destins (SICTED) és un projecte d’àmbit nacional, promogut per la Secretaría General de Turisme (Turespaña), la Federació Espanyola de Municipis y Províncies (FEMP) i, en el cas del País Valencià, per l’Agencia Valenciana del Turisme.

Comparteix

Icona de pantalla completa