Diari La Veu del País Valencià
Climent vol solucionar el marró de Fira València abans de rellançar IFA

El conseller d’Economia, Rafa Climent, ha apuntat que el seu departament treballa per a rellançar la Institució Firal Alacantina (IFA), per a la qual espera tindre llest un full de ruta l’any que ve, però abans ha subratllat que ha de solucionar el “marró molt important” de Fira València, que arrossega un deute de 1.000 milions d’euros.

Climent s’ha referit així al futur d’IFA a Elx, on ha participat en una trobada amb l’alcalde, Carlos González; el president de la institució firal, José Luis Gisbert, i la directora general, Esther Guilabert. “IFA no té el mateix paradigma que hi ha a Fira València”, ha matisat el conseller, que ha destacat que el deute de la institució firal de la demarcació d’Alacant és de 70 milions d’euros.

La privatització de Fira València, en curs

Fira València està en ple procés de transformació per a passar a ser propietat de la Generalitat. La Conselleria d’Hisenda es farà càrrec del deute de la institució mitjançant un decret pendent d’aprovació, mentre que la Conselleria d’Economia presentarà un decret de Fires per a donar entrada a operadors privats en la gestió dels recintes firals.

Posteriorment, la Generalitat presentarà un plec de condicions per a externalitzar prop d’un 60% del capital de l’entitat, segons ha reiterat durant els últims mesos el director general de l’Institut Valencià de Finances, Manuel Illueca.

Comparteix

Icona de pantalla completa