Diari La Veu del País Valencià
Vídeo: Protestes davant el Servef contra la ministra ‘de desocupació’

Redactaveu / Europa Press / València

Compromís, EUPV, la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques (PAH), Intersindical Valenciana i CGT van comunicar a Delegació de Govern la protesta divendres passat per “via d’urgència”, encara que des d’aquesta administració es va contestar donant per no comunicada l’acció en considerar que no es produïen les raons d’urgència al·legades, ja que no es complien els 10 dies requerits que contempla la legislació, segons fonts de Delegació de Govern.

La convocatòria d’aquesta protesta s’havia estès per les xarxes socials davant la creença que la ministra Báñez acudiria a la presentació del Pla Estratègic del Servef, junt al president de la Generalitat, Alberto Fabra, malgrat que la representant del Govern central no tenia aquest acte en la seua agenda.

De fet, s’ha arribat a preguntar al cap del Consell per la suposada absència de Báñez, sobre la qual Fabra ha aclarit que “no havia de vindre mai”. Al seu entendre, “hi ha hagut una informació que algú de forma intencionada ha volgut utilitzar malament, mai la ministra havia de vindre a aquest acte”, ha precisat.

Els organitzadors de la protesta han comentat que, en qualsevol cas, continuaran fent protestes com aquesta “cada vegada que Fabra, la ministra d’ocupació o un alt càrrec del Govern valencià o espanyol vinguen a València a un acte sobre ocupació a vendre’ns fum”, ha advertit Vicent Mauri, d’Intersindical valenciana.

Ministra de “desocupació”

Segons el dirigent sindical, durant el temps de gestió de Fátima Báñez “s’ha destruït més ocupació que mai en la història d’Espanya”, per la qual cosa l’ha qualificat de “ministra de desocupació”. Mentre, el País Valencià té “els índexs de desocupació dels més alts d’Espanya” i “no hi ha pressupostos per a atacar la situació d’atur que tenim ara i que és brutal”, ha lamentat.

Durant la concentració, la Policia ha identificat alguns dels presents. Mauri ha criticat la “lamentable” l’actuació i “l’ús partidista” de la Delegació del Govern en aquest sentit, i ha advertit la delegada, Paula Sánchez de León, que “si s’atreveix a multar o sancionar els convocants de la protesta o a algun dels assistents a títol individual, o a ordenar que la Policia actue” emprendran accions judicials contra ella. Així mateix ha avançat que recorreran la “no comunicació” de la concentració argumentada per Delegació.

En la seua opinió, és “lamentable” que Delegació done per no convocada la concentració quan l’han comunicat cinc entitats. “Açò és un atac a la llibertat d’expressió, de manifestació i a la Constitució Espanyola”, ha asseverat. “Estem notant que hi ha una repressió molt sibil·lina últimament i és un fet inèdit que davant els registres de cinc entitats d’aquesta concentració s’haja denegat per una via estranya que és la de no comunicada”, ha subratllat.

Fabra: “La situació és angoixant”

Per la seua banda, el president Alberto Fabra ha assegurat entendre que la desocupació és una “situació angoixant per a moltes persones, però el que hem de fer les administracions és possibilitar i millorar aquells instruments que tinguem per a, com hem fet en 2013, reduir l’atur i crear ocupació”.

La seua obligació, ha insistit, és millorar les estructures d’aquells instruments que estan al servei de totes les persones que volen trobar un lloc de treball i “sobretot dir-los que acabem l’últim any amb 22.600 persones menys en l’atur i, per primera vegada des de fa sis, amb ocupació neta realitzada en el 2013”.

>

Albert Staro-laveupv.com

Comparteix

Icona de pantalla completa