Diari La Veu del País Valencià
Vídeo: Fabra assegura que farà complir l’Estatut respecte a la llengua
Europa Press / València

Així ho ha assenyalat després de la presentació del pla estratègic del Servef, a preguntes dels periodistes per la polèmica suscitada per la definició que dóna el diccionari de ‘valencià’, que veu compatibles les denominacions de valencià i català.

Fabra ha respost que “l’article 6 de l’estatut és molt clar i diu ‘la llengua que s’utilitza a la Comunitat Valenciana és el valencià'” i, en aquest sentit, remarca que “el compromís de totes les persones que representen des dels diferents àmbits qualsevol aspecte de la Comunitat Valenciana, i l’AVL ho fa, és defensar el nostre, que és la nostra llengua, el valencià, i les nostres senyes d’identitat”. “I així ho farem complir”, ha sentenciat.

Davant les reiterades preguntes sobre les crítiques de dirigents ‘populars’ i sobre la possible adopció de mesures contra l’AVL, ha insistit que “posarem de manifest que el compromís que tenen tots els representants en qualsevol àmbit és defensar l’estatut i els nostres senyals d’identitat”.

“I açò totes les persones ho han de tenir molt clar i, per descomptat, seré el primer que faça defensa del compliment íntegre de tot l’establit en l’estatut”, ha agregat Fabra, qui ha posat l’accent que “l’article 6 diu que la nostra llengua és el valencià i açò és el que defensarem per damunt de tot”.

També s’ha preguntat al cap del Consell si “pensa, com va dir fa temps, que els valencians del nord de Castelló i els catalans del sud de Tarragona parlen la mateixa llengua”, a la qual cosa ha respost: “No entraré en aqueix aspecte, torne a dir el mateix: màxim compliment del que diu l’estatut i jo faré defensa del que significa l’article 6 i totes aquelles qüestions per a defensar el que hem sigut fins ara, totes les nostres possibilitats com a poble i, sobretot, allò que ens identifica i la llengua, el valencià, és una d’aquestes coses”.

Declaracions de Fabra

Albert Staro- laveupv.com

Comparteix

Icona de pantalla completa