Diari La Veu del País Valencià
Mor un ciclista a Oliva després de ser envestit per un conductor que ha donat positiu en drogues

Un ciclista ha mort a la carretera N-332 al terme municipal d’Oliva (la Safor) després d’haver sigut envestit aquest diumenge per un vehicle el conductor el qual, després d’haver-se escapolit del lloc, ha donat positiu en drogues.

El succés s’ha produït al voltant de les 8.00 hores del matí al Km 210,00 de la N-332, quan un turisme ha envestit un ciclista que circulava en companyia d’un altre, que ha resultat il·lés, segons fonts de l’agrupació de trànsit de la Guàrdia Civil.

El primer ciclista ha resultat greument ferit i ha mort poc després de ser envestit. El conductor havia fugit del lloc dels fets però posteriorment ha sigut detingut pels agents i ha donat positiu en drogues.

Cal recordar que el passat mes de maig es va produir un altre accident mortal a Oliva que va causar la mort de tres persones, dos d’elles en l’acte i una tercera uns dies després a l’hospital. La conductora implicada també va donar positiu en drogues i en alcohol.

“El tema comença a ser urgent”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, convocarà durant aquesta setmana una reunió d’urgència amb la Federació Valenciana de Ciclisme, la Delegació del Govern i els departaments autonòmics d’Emergències i Esports per a tractar la seguretat a les carreteres després dels accidents dels últims mesos en què s’han vist implicats ciclistes, segons han informat a Europa Press fonts del Consell.

La reunió encara no té data però tindrà lloc “al més aviat possible” per a tractar d’acabar amb aquest degoteig d’accidents, en la majoria dels casos, mortals. Està previst que la trobada tinga lloc després que torne Puig del viatge institucional a Luxemburg. “El tema comença a ser urgent”, han subratllat des de Presidència.

Segons el balanç del Ministeri d’Interior, un total de 58 ciclistes van morir a les carreteres de l’estat el 2015 i 652 van resultar hospitalitzats a conseqüència de les ferides. A més a més, els usuaris de bicicletes es van veure implicats en 7.186 accidents.

Comparteix

Icona de pantalla completa