Diari La Veu del País Valencià
El deute de l’Ajuntament de Paiporta passarà, en dos anys i mig, de 6,7 milions a zero

L’Ajuntament de Paiporta pot presumir de tindre una situació económica “envejable”, tal com ho defineix la regidora d’Hisenda i Administració General, Beatriz Jiménez, després de donar compte a l’últim ple celebrat a la localitat, on el Consistori ha liquidat el pressupost del 2016 amb un romanent positiu de tresoreria de 7,5 milions i preveu saldar tot el deute amb els bancs a finals d’aquest 2017. Però, aquesta situació envejable “topeta amb la bogeria de la Llei Montoro que ens té lligats i bloquejats”, segons explica al Diari La Veu Beatriz Jiménez.

La regidora va donar compte de la liquidació del pressupost anterior i la situació del deute passarà, en dos anys i mig, de 6,7 milions a zero, situació que Beatriz Jiménez que diu que es podria qualificar com “un miracle, però el miracle s’ha aconseguit gràcies a la gran gestió de l’equip de govern. Treballem tots els dies perquè els nostres veïns tinguen millor qualitat de vida”.

La disminució del deute amb els bancs ja havia suposat un estalvi en pagament d’interessos el 2016 respecte al 2014 d’uns 270.000 euros. De més de 300.000 euros que es pagaven en aquest concepte durant l’última època del Partit Popular s’ha passat a menys de 30.000 el 2016. Aquesta xifra quedarà reduïda a zero en l’exercici 2018.

Dos anys després de prendre possessió, el nou govern de Paiporta, segons explica Beatriz Jiménez, ha incrementat en 200.000 euros el romanent positiu de tresoreria, amb l’afegit que s’han realitzat inversions financerament sostenibles per un milió d’euros, s’ha contractat un total de 12 treballadors i treballadores en diferents àrees per a millorar els servicis i ha augmentat la inversió en regidories com Educació (92% més en manteniment de col·legis) o Benestar Social (42%). També s’ha posat en marxa la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes, s’ha avançat en administració electrònica sense paper, s’ha incorporat personal a l’empresa ESPAI, s’ha municipalitzat el servici de cementeris, s’han construït infraestructures –com una zona d’escalada i boulder referent a la comarca i al País– i s’estan resolent els problemes greus que hi havia en alguns trams del clavegueram de la localitat.

“Amb els diners que el Partit Popular feia un parc, nosaltres en fem tres. Això sí, convidem totes les empreses possibles i alguna més, traiem a licitació pública tot allò que podem i així hem aconseguit estalviar molts diners”, explica la regidora, Beatriz Jiménez.

“Els governs del canvi hem demostrat que gestionem amb responsabilitat i eficàcia els recursos públics i és una incoherència que una norma injusta com la Llei Montoro no ens permeta invertir més recursos en la millora de la vida diària del veïnat”, afegeix la titular d’Hisenda de Paiporta.

Aquestes bones dades econòmiques coincideixen en un moment en què Paiporta té una de les “pressions fiscals més baixes de la comarca i quan el Període Mitjà de Pagament a Proveïdors del consistori ha baixat notablement”, clou la regidora.

Comparteix

Icona de pantalla completa