Diari La Veu del País Valencià
Benidorm perd ocupació hotelera pel descens del turisme estatal

L’ocupació hotelera mitjana durant la primera quinzena de maig a Benidorm va retrocedir 2,5 punts respecte al mateix període de l’any anterior, fins a situar-se en el 83,8%. Així ho ha indicat aquest dijous la patronal Hosbec, que ha atribuït aquest descens a la davallada del turisme procedent de la resta de l’Estat, que va caure un 10%.

Els increments registrats a la resta de mercats, com ara els britànics (+2%) i els belgues i holandesos (+10%) no han pogut compensar el comportament negatiu dels turistes espanyols, segons les dades del departament de big data de l’organització que presideix Toni Mayor.

Per nacionalitat, els turistes britànics representen el 54,2% del total, seguits dels espanyols, amb el 35,8%. Bèlgica (3,8%) i Holanda (2,8%) són els altres dos països que van enviar més turistes a Benidorm.

“Les dades del mercat nacional, la caiguda del qual creiem que ve motivada per la fuita a l’allotjament il·legal, han de ser objecte de reflexió”, ha indicat Mayor. Des d’Hosbec consideren que el preu pot ser una de les principals causes de la davallada en el nombre de visitants estatals. Per això, ha assegurat, cal cura en les “polítiques comercials”.

Comparteix

Icona de pantalla completa