Diari La Veu del País Valencià
Alacant aprova el cartell de la Fira de Fogueres que barreja Miguel Hernández i els bous

El cartell de la Fira Taurina de les Fogueres de Sant Joan que utilitza la imatge del poeta oriolà Miguel Hernández finalment ha estat aprovat per la Junta de Govern de l’Ajuntament d’Alacant. La proposta ha eixit endavant gràcies als vots favorables dels representants del PSPV-PSOE i ha comptat amb l’abstenció de Compromís i la negativa de Guanyem Alacant.

D’aquesta manera, el consistori d’Alacant dóna llum verda al polèmic cartell el motiu principal del qual és una imatge i un poema de Miguel Hernández que, segons resa el text aprovat, “es considera encertat per a la finalitat a què obeeix la imatge central i que, a més a més, suposa un reconeixement i un xicotet homenatge al poeta oriolà amb motiu del 75é aniversari de la seua mort”.

Gabriel Echávarri: “Existeix un contracte en vigor i ningú no pot dubtar de l’impacte econòmic i turístic de la Fira”

L’alcalde d’Alacant, el socialista Gabriel Echávarri, s’ha felicitat per aquesta decisió i ha destacat que existeix un contracte en vigor i que ningú no pot “dubtar” de l’impacte econòmic i turístic de la fira.

L’aprovació del cartell de la Fira Taurina amb la imatge de Miguel Hernández s’ha fet en sessió extraordinària després que ahir, dimarts, la Junta, en reunió ordinària, rebutjara la seua aprovació amb l’oposició de Compromís i Guanyar Alacant. “Ahir no es va aprovar, hui s’ha aprovat. No hi ha més”, ha explicat Echávarri. “Era un tràmit que calia evacuar, va passar per la comissió taurina, es va aprovar i no hi havia cap justificació per a dir que no”.

La fira es compon aquest any de quatre corregudes de bous, a més d’una de piques i una novillada. Seran els dies 21, 22, 23, 24 i 25 de juny; també hi haurà una sisena correguda el 6 d’agost.

Comparteix

Icona de pantalla completa