Diari La Veu del País Valencià
La Setmana del Teatre de Sant Vicent del Raspeig arriba al seu XXV aniversari

Sant Vicent del Raspeig celebrarà enguany una efemèride cultural molt important. L’alcalde, Jesús Villar, i el regidor de Cultura, Ramón Leyda, han presentat la Setmana de Teatre, que enguany celebra el seu 25é aniversari.

La inauguració, el proper dissabte dia 27, serà a càrrec de la companyia santvicentera Grupo de Teatro Lope de Rueda i comptarà amb al representació de dos sainets: El agua milagrosa, d’Álvarez Quintero, i Fablilla del secreto bien guardado, d’Alejandro Casona.

Es tracta d’una proposta teatral completa que inclou espectacles de temàtiques variades, per a adults i per a xiquets, i que comprén un ampli ventall temàtic.

Les representacions, totes de caràcter gratuït, es podran veure a partir de les 20.30h els dies laborables. Pel que fa als caps de setmana, hi haurà un horari de matí per als més menuts i un altre de vesprada per al públic adult. Les entrades es podran recollir a la Regidoria de Cultura de dilluns a divendres, en horari d’atenció al públic, a partir del dia 18, i si en sobren es repartiran a la taquilla abans de les representacions. Estan convidats no només els santvicenters, sinó també ciutadans d’altres ciutats properes que vulguen gaudir de la festa del teatre.

Es tracta d’una proposta teatral completa que inclou espectacles de temàtiques variades per a adults i per a xiquets

S’ha buscat varietat també en les companyies convidades, raó per la qual hi haurà grups locals, però també de la resta de l’Estat i noms coneguts pel públic, com Juan Gea, Iñaki Miramón, Luis Varela (Txalo Pentación, del País Basc) o Guillermo Montesinos (Meditea, de Madrid).

Però la menció especial la mereixen dues obres presentades per companyies il·licitanes: “El tiempo de la cebolla”, una proposta de Somnis Teatre al voltant de la figura de Miguel Hernández en l’any que, també a Sant Vicent, ha estat declarat Any Hernandià, i “Joanot”, d’Esclafit Teatre, peça estrenada el passat 31 d’octubre i que ha rebut diversos premis d’escriptura teatral i d’interpretació en les més de 25 ciutats on s’ha representat.

Després, durant tota una setmana (excepte dilluns) la màgia, el circ, l’humor, la poesia i les històries de cavallers passaran per l’Auditori del Centre Social de Sant Vicent.

Ramón Leyda ha volgut remarcar la inclusió del valencià, per primer cop, en la Setmana del Teatre, amb la representació d’una obra i la publicació de la meitat de la cartelleria en la nostra llengua.

Jesús Villar ha avançat que estan previstes futures remodelacions en l’Auditori que suposaran millores en telons i en l’escenari durant el proper any, així com el condicionament del pati de butaques durant l’any següent.

Comparteix

Icona de pantalla completa