Diari La Veu del País Valencià
Climent adverteix que el soci privat de Fira València potser no tindrà majoria accionarial

L’acord sobre el rescat i posterior privatització de Fira València, escenificat aquest divendres en el ple del Consell celebrat a Fira València, pot passar perquè el soci privat que gestione el recinte firal no tinga la majoria accionarial de la institució. Així ho ha indicat el conseller d’Economia, Rafa Climent, a preguntes dels periodistes durant la roda de premsa del ple del Consell.

“La suma entre el Consell i les empreses valencianes pot sumar més que la resta (en l’accionariat de Fira València). Ho deixe ahí”, ha afirmat Climent, que defensa l’entrada d’empreses valencianes en el capital de la institució firal. De fet, ha destacat que li agradaria “valencianitzar moltíssim la fira”.

El conseller ha assegurat que no sap “encara quan se signarà” el memoràndum d’acord entre Economia, Hisenda, l’Ajuntament i els gestors actuals del recinte en què es detallen els passos a seguir per a transformar Fira València en una entitat sanejada i competitiva.

Defensa del control del Consell en la nova Fira

Al seu parer, el control de la nova Fira València l’ha de tindre el Consell. “No volem que ens passe el que ha passat fins ara ni els 1.000 milions de deute”, ha argumentat. De fet, ha recordat que el Consell ja està pagant el deute a hores d’ara, ja que la conselleria que dirigeix hi destina cada any 15 milions del pressupost.

Climent ha indicat que Economia ha dut aquest divendres al Consell un informe on es traça “el full de ruta, bastant avançat” on marquen “els compromisos” de la Generalitat, la seua conselleria, Hisenda, l’Ajuntament i el patronat de la Fira.

Hisenda ha de presentar un decret per a assumir el deute del recinte firal i Economia ha de modificar el decret de fires. Per la seua banda, l’Ajuntament treballa en la cessió demanial dels terrenys i edificis de la Fira a la Generalitat que, al seu torn, cedirà l’ús a l’operador privat que es faça càrrec de la gestió del recinte després d’un procés competitiu.

Comparteix

Icona de pantalla completa