Diari La Veu del País Valencià
Marzà al PP sobre la concertada: No sé si canten ‘llibertat’ pels delinqüents que tenen presos. Crec que sí

El grup del PP a les Corts Valencianes ha abandonat aquest matí el ple parlamentari després que el síndic de Compromís, Fran Ferri, ha acusat el partit presidit per Isabel Bonig de vestir-se “de blanc quan està a l’oposició” i posar-se “lladres de guant blanc quan està al govern”.

Les paraules de Ferri han sigut el punt àlgid d’una sessió de control al president de la Generalitat, on el PP ha volgut forçar la tensió a propòsit de la polèmica amb l’escola concertada després de la manifestació de partidaris d’aquest model educatiu, dissabte passat a València.

Puig: “El Govern valencià, per més que ho diga el PP, no està en contra de l’ensenyament concertat. Està simplement complint la llei”

Els diputats populars han comparegut al ple de les Corts amb camisa blanca. La síndica, Isabel Bonig, ha exigit “llibertat d’ensenyament” i el president del Consell, Ximo Puig, li ha respost que el seu govern “no està en contra de la concertada”. “Ho podria estar, però no ho està; està simplement complint la llei”, ha explicat. Tot seguit, ha afegit que quan el PP parla de llibertat “diu privilegis i desigualtat” i “és com quan el senyor –Rafael– Blasco parlava de cooperació”.

El to ha pujat quan Puig ha retrucat Bonig que el PP “vol privilegis, ineficiència i postveritat”. L’ha qualificada d’imprudent per preguntar sobre educació la mateixa setmana que Francisco Camps ha comparegut per a respondre per la gestió de Ciegsa, l’empresa que construïa els col·legis públics amb el PP i que va produir uns sobrecostos de 1.000 milions d’euros.

Bonig ha continuat atacant el govern del Botànic per “radical” i per practicar “polítiques comunistes”, en una referència a la vicepresidenta, Mónica Oltra. L’estira i arronsa s’ha completat amb la intervenció del conseller d’Educació, Vicent Marzà, quan ha preguntat: “No sé si canten ‘llibertat’ pels delinqüents que tenen presos. Supose que sí”.

Les paraules de Marzà han produït una tanda de rèpliques on Bonig ja ha avisat que el seu grup podria abandonar l’hemicicle. La situació estava ja madura i ha bastat el primer atac de Fran Ferri, ja al torn de la pregunta de control de Compromís, perquè els diputats populars s’hagen alçat dels escons.

Comparteix

Icona de pantalla completa