Diari La Veu del País Valencià
La DGT planeja mesures contra reincidents davant la sagnia de ciclistes morts

La Direcció General de Trànsit (DGT) estudia mesures contra els conductors reincidents que es posen al volant sota els efectes del consum de l’alcohol i drogues amb l’objectiu de frenar la “sagnia” de ciclistes atropellats per aquest tipus de conductors durant els caps de setmana. Així ho ha avançat el director general de trànsit, Gregorio Serrano, en la comissió de Seguretat Vial del Congrés, on ha detallat les actuacions previstes en la DGT i alguns dels reptes més immediats.

Serrano ha anunciat que dimarts que ve es reunirà “urgentment” el Comité de Seguretat Vial per a aprovar un pla especial de protecció i seguretat per als ciclistes. Encara que no ha oferit molts detalls del contingut del pla, el director de Trànsit ha deixat clar que en la reunió s’analitzarà la “creixent problemàtica dels accidents amb ciclistes”.

Serrano (DGT): “No anem a poder evitar la mort de ciclistes, però apostem per adoptar les mesures necessàries per a intentar frenar-les”

“És insuportable el nombre de ciclistes que cada cap de setmana mor. No estem disposats al fet que la gent que ix amb la seua bici no puga tornar viva a la seua casa”, ha emfatitzat Serrano. També ha avançat que s’engegaran més mesures de vigilància i unes altres contra els conductors que reincideixen en el consum d’alcohol i drogues.

L’anunci d’aquest pla de protecció per als ciclistes coincideix amb la tràgica mort de dos ciclistes, diumenge passat, a una carretera d’Oliva (la Safor), on una conductora de 28 anys, que va donar positiu en alcohol i drogues i que ja tenia antecedents, va atropellar amb el seu cotxe un grup de ciclistes. Serrano ha reconegut que “no van a evitar” la mort de ciclistes, però sí que aposta per adoptar “les mesures necessàries” per a intentar frenar-les.

Durant la seua intervenció, el director de Trànsit també ha detallat una altra mesura ja en vigor, la senyalització de 49 rutes ciclistes segures, amb una inversió de 200.000 euros, que se sumen a les ja 56 rutes indicades amb anterioritat.

De les vint-i-nou persones que van morir en accidents de trànsit registrats en les carreteres espanyoles en Pasqua, quatre d’ells van ser ciclistes –un anava sense casc–, tres més que en 2016.

Comparteix

Icona de pantalla completa