Diari La Veu del País Valencià
La Universitat de València demana als ocupants del Lluís Vives que el desallotgen pacíficament

La Universitat de València (UV) ha reclamat als ocupants del Col·legi Major Lluís Vives el desallotjament “pacífic” de l’edifici “per a mantenir la preservació del llegat històric i posar en funcionament les instal·lacions per a les finalitats universitàries encomanades per la societat”. Així ho ha informat la UV mitjançant un comunicat en què ha assegurat, a més, que està estudiant la notificació del Jutjat d’Instrucció de València rebuda hui després que, aquest matí, un grup de 40 persones botara la tanca de l’edifici i una desena aconseguira accedir a l’interior de l’immoble per a rellevar les persones que el guardaven fins al moment.

A més, la Universitat de València ha confirmat que, després de la denúncia presentada pel cap de seguretat de la UV el passat 1 de maig, quan es va fer públic l’ocupament, se li ha oferit, en la notificació del jutjat, la intervenció policial per al desallotjament de l’edifici.

Segons el comunicat de la institució educativa, els ocupants “han desmuntat part del tancament de seguretat que envolta l’edifici per a introduir-se per les finestres del Lluís Vives. En total, hi ha accedit un grup de deu persones i quatre han eixit de l’interior de l’antic Col·legi Major”.

Al mateix temps, la UV ha reiterat el seu compromís amb el diàleg com a via per a la resolució dels conflictes i, per davant de tot, la seua responsabilitat respecte a les persones que utilitzen legítimament les seues instal·lacions.

La Ingovernable publica un vídeo de l’entrada a l’edifici d’aquest matí

Els ocupants de l’edifici han publicat al Facebook de La Ingovernable un vídeo de l’entrada i eixida d’aquest matí en què es veu la majoria de persones amb la cara tapada i fent l’entrada per una finestra lateral de l’edifici.

Comparteix

Icona de pantalla completa