Diari La Veu del País Valencià
Els veïns de Godella podran visitar la Devesa per a decidir els seus usos
Amb la mirada ficada als fons europeus de l’Horitzó 2020 que l’Ajuntament de Godella ha demanat per posar en ús el Parc de la Devesa, des del Consell Sectorial d’Urbanisme i Medi Ambient (CUMA) ja s’està treballant perquè aquest projecte siga una realitat el més aviat possible.
A la sessió d’aquesta setmana es va parlar d’establir un cronograma que inclouria un o diversos dies de visites obertes al parc per tal que la població es faça una idea de quina part és de l’Ajuntament i què es podria fer amb ella, una assemblea que detallaria sobre els plànols les possibles figures de protecció i els usos del parc, una enquesta de participació ciutadana i, per últim, la redacció del projecte. Amb tot, la idea és començar amb les obres de la tanca de separació entre la part consistorial i la del col·legi aquest estiu per tractar d’obrir quant més prompte millor.
Sobre les figures de protecció, el regidor d’Urbanisme, Fernando Oliveros, ja va avançar que el PSOE demanarà la declaració de Paratge Natural Municipal per tal d’evitar les construccions dins del parc. I en referència als possibles usos, l’alcaldessa, Eva Sanchis, va comentar que tant l’assemblea com l’enquesta aniran dirigides amb unes certes indicacions per tal que la ciutadania puga triar amb unes idees prefixades. En qualsevol cas, aquests temes s’aniran tractant a les properes sessions del CUMA durant els pròxims mesos.

El regidor d’Urbanisme, Fernando Oliveros, ja va avançar que el PSOE demanarà la declaració de Paratge Natural Municipal per tal d’evitar les construccions dins del parc

La Casa del Llac, un projecte dins del parc

L’Ajuntament de Godella va rebre un fons de 60.000€ de la Diputació per restaurar i posar en ús l’antiga Casa del Llac, ubicada dins del propi Parc de la Devesa. Amb aquests diners, tal i com va explicar ahir l’alcaldessa, només es podrà redactar el projecte, obrir una porta d’accés, retirar l’arbre que ha caigut sobre l’edifici i restaurar la seua teulada.
No obstant, el consistori té la idea de rehabilitar per complet aquesta casa i construir en ella una residència d’artistes. Amb aquest objectiu, l’Ajuntament està buscant fons que puguen ajudar a fer viable el projecte.
El Consell Sectorial d’Urbanisme i Medi Ambient (CUMA) treballa perquè el projecte de la Devesa siga una realitat el més aviat possible

Parcel·les sobrants a Campolivar

Altre dels temes que es va tractar a la reunió d’ahir fou l’expedient de possible declaració i venda de parcel·les sobrants en l’àmbit de Campolivar. Els membres del CUMA no veien oportú vendre-les als particulars que ho demanen per ampliar les seues vivendes. Finalment es va decidir que no seria convenient vendre unes parcel·les sí i altres no, i que s’estudiarà cada cas per reprendre el debat a les properes sessions.
Modificacions al PGOU i el PRI
La modificació puntual del PGOU en l’àmbit del col·legi Los Olivos i la parcel·la dotacional privada de la cooperativa de Campolivar Antic, així com la modificació del Pla de Reforma Interior (PRI) i el projecte d’urbanització de la UE2 del Sector 11 també es van tractar al CUMA del mes de maig.
Respecte al primer punt, es demana la requalificació d’una parcel·la de la cooperativa de propietaris de Campolivar Antic, que és dotacional i es vol que siga residencial, i l’espai del col·legi que és residencial i es demana que siga dotacional, amb la qual cosa es compensen entre elles. Totes aquestes peticions s’han presentat per registre d’entrada, però el consell està a l’espera dels informes dels tècnics municipals.

Es demana la requalificació d’una parcel·la de la cooperativa de propietaris de Campolivar Antic, que és dotacional i es vol que siga residencial, i l’espai del col·legi que és residencial

Pel que fa al segon punt, s’ha decidit canviar la ubicació de la rodona, que es pagarà amb uns fons de la Diputació, i, d’altra banda, modificar el perfil de la zona verda i de les parcel·les confrontants per tal que aquest sector tinga un perfil més homogeni i regular. Els propietaris estan d’acord i aquest tema anirà presumiblement al proper ple ordinari.

Per últim, es va donar informació sobre l’ordenança reguladora de l’Informe d’Avaluació dels Edificis (IEE), que es tractarà al següent ple o al del mes de juny, i es va debatre sobre el projecte del barranc dels Frares, en relació al qual continua havent una falta d’informació per part de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, que no s’ha pronunciat respecte al que vol fer amb els fons que té per aquest projecte. Per la seua banda, la Conselleria està reestudiant el projecte de l’assarb després de les queixes dels ecologistes. Precisament els grups ecologistes han convocat per al proper dijous 11 a les 19:30 h a Vila Teresita, un acte per debatre sobre les possibles alternatives del barranc.

Comparteix

Icona de pantalla completa