Diari La Veu del País Valencià
Baldoví torna a ser el polític millor valorat, segons el CIS

El Baròmetre del CIS del mes d’abril situa el portaveu al Congrés de Compromís, Joan Baldoví, com el polític millor valorat, per sobre dels membres del govern espanyol i de la resta de portaveus parlamentaris. Així, el polític de Sueca frega l’aprovat, obté una nota mitjana de 4,54, i recupera així la posició com a polític millor valorat.

Junt a Baldoví, la coalició Compromís millora en tres dècimes els seus resultats d’estimació de vot. Així, en el Baròmetre d’abril obté un resultat de 2.9% front al 2,6% de l’estudi de gener. En aquests resultats, el CIS comptabilitza la intenció de vot de Compromís però també de Podem i d’Esquerra Unida, formacions amb les quals va concórrer a les eleccions sota la marca ‘A la valenciana’.

Resultats espanyols

Pel que fa als partits espanyols, l’enquesta del Centre d’Investigacions Sociològiques manté el PP com a primera força, amb un suport electoral del 31,5%, un punt i mig menys que a les generals, mentre que el PSOE recupera la segona plaça, de manera que supera Units Podem, i Ciutadans guanya quasi tres punts respecte al seu resultat de juny del 2016. Respecte a la valoració de líders de formacions d’àmbit estatal, Alberto Garzón obté una nota de 4,26; el socialista Javier Fernández, 4,12; Mariano Rajoy suma un 2,91, i Pablo Iglesias el supera, per poc, amb una nota de 3 punts.

Comparteix

Icona de pantalla completa