Diari La Veu del País Valencià
Air Nostrum fia a les rutes intercontinentals la rendibilitat dels vols a Barcelona

La connexió aèria entre València i Barcelona, recuperada el 26 de març per Air Nostrum i Vueling, té encara recorregut. Ho va deixar clar aquest divendres el president d’Air Nostrum, Carlos Bertomeu, a preguntes dels periodistes durant la presentació de resultats de l’aerolínia valenciana.

Els vols especials de Falles, del 10 al 20 de març, van superar les expectatives de l’empresa en assolir nivells d’entre el 68% i el 69% d’ocupació. Esperaven vendre només la mitat de les places durant aquest període. Tanmateix, el primer mes de la ruta regular es van registrar ocupacions d’entre el 46% i el 47% de les places.

A hores d’ara Air Nostrum ofereix un vol de dilluns a divendres amb eixida de València a les 8.55h i de Barcelona a les 7.30h, mentre que Vueling opera en horari de vesprada, des del Prat a les 16.45h i des de València a les 18.30h.

Enllaç amb San Francisco i Buenos Aires

Els registres d’ocupació “no són per a tirar coets”, reconeixia el màxim responsable de la companyia. “La ruta està perdent diners, però estem il·lusionats amb el producte perquè li queda recorregut a Barcelona, que serà cada vegada més un lloc de connexions”, va afegir.

De fet, una de les esperances del responsable de l’aerolínia amb seu a Quart de Poblet és la posada en marxa de la nova marca low cost d’Iberia. Es tracta de Level, creada ad hoc per a operar rutes intercontinentals des de l’aeroport de Barcelona. Los Angeles, San Francisco, Punta Cana i Buenos Aires seran les primeres rutes i començaran al juny.

Air Nostrum va transportar l’any passat 1,55 milions de passatgers a Madrid per a enllaçar amb altres vols, segons Bertomeu (a la foto). Imatge: BIEL ALIÑO / EFE

Aquests enllaços amb Amèrica reforçaran l’atractiu de la ruta València-Barcelona, que a hores d’ara es nodreix de viatgers que tenen com a destinació final la mateixa capital catalana. Ho afavoreix la possibilitat d’anar i tornar en el mateix dia, així com les incidències de la connexió ferroviària entre les dos ciutats.

És previsible que al juny se sumen a aquest enllaç viatgers de llarg radi atrets pels baixos preus de la nova marca d’Iberia. Les rutes nord-americanes tenen preus a partir de 99 euros i les de Punta Cana i Buenos Aires costen a partir de 159 euros.

Madrid, estratègic per a l’aerolínia

Level ha sorgit per a omplir el buit deixat per Iberia quan fa dos anys i mig va deixar d’operar vols de llarg radi des del Prat per a concentrar-los a Madrid-Barajas. Precisament l’aeroport de la capital espanyola és clau per a Air Nostrum, que té una via de negoci fonamental en el desplaçament de viatgers de diverses ciutats d’Espanya a Barajas perquè puguen connectar amb vols d’Iberia.

L’any passat l’aerolínia valenciana va transportar 1,55 milions de passatgers de connexió, la xifra més alta de la història, tal com va destacar Bertomeu mentre informava sobre els resultats de la companyia, que va tancar 2016 amb una facturació de 425 milions d’euros, un 2,5% més, i una davallada del benefici causada per la pujada de valor del dòlar.

>

Air Nostrum va entrar en pèrdues el 2011 i els dos anys següents va aplicar un pla d’ajustos pel qual va suprimir rutes deficitàries. La companyia va tornar als números verds el 2014 i ja encadena tres exercicis consecutius amb guanys.

Entre les activitats que integren el negoci de l’aerolínia valenciana, a banda dels enllaços amb Barajas, hi ha els vols en mercats regionals, les operacions xàrter i les rutes de servici públic, com ara Madrid-Menorca o Almeria-Sevilla. Alimentar el futur hub (centre de connexió) de Barcelona-El Prat es perfila com una de les vies incipients de negoci de l’empresa comandada per Bertomeu.

Comparteix

Icona de pantalla completa