Diari La Veu del País Valencià
La Mostra Sonora de Sueca incorpora les bandes de música en la programació

El consistori de Sueca ha presentat ‘Empremtes’, la 13a edició de la Mostra Sonora. El festival, que tindrà lloc entre el 10 i el 14 de maig, acull un total de 10 concerts. A més, enguany, com a novetat, la Mostra trasllada al Conservatori Superior de Música de València (CSMV) diversos tallers i xarrades amb els compositors invitats d’aquesta edició, Yan Maresz i Gabriel Ercoreka, així com un taller específic per a trombó, veu i corda impartit pels membres de Zone Expérimentale, de l’Escola de Música de Basel (Suïssa), on també hi participaran la Banda Simfònica del CSMV i Antara Grup del CSMV.

Per tercer any consecutiu, un dels festivals de música contemporània més important del País Valencià no ha rebut suport econòmic del govern espanyol, com ha ressaltat el director artístic del festival, Voro Garcia, qui ha agraït l’esforç del consistori per a dur endavant la Mostra Sonora any rere any.

El director artístic de la Mostra Sonora, Voro Garcia, junt amb l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, i el regidor de Cultura, Vicent Baldoví. / SUECA

Dimecres dia 10 comencen els concerts amb accés gratuït al Centre Cultural Bernat i Baldoví. El primer concert estarà a càrrec de Zone Espérimentale. Dijous comencen els dobles concerts, primerament a l’Espai Fuster amb el Projecto Ocnos, mentre que al Bernat i Baldoví actuarà l’Antara grup del CSMV. Divendres, novament a l’Espai Joan Fuster, torna el conjunt suís amb un programa on destaquen obres de compositors valencians com Francisco Coll; a les 20.45 hores, actuarà United Instruments of Lucilin.

Durant el cap de setmana trobem, dissabte, a l’Espai Fuster, el concert del percussionista Luís Tabuenca, mentre que al Bernat i Baldoví actuarà l’Ensemble Kuraia. Diumenge, a les 12.30 hores, actuarà la Banda Simfònica del CSMCV, responent així a uns dels canvis introduïts des de la direcció artística per a “institucionalitzar el concert de banda amb peces de nova creació”. Presenten un programa d’accent valencià, amb obres de MA Berbis i JM Fayos, i destaca l’estrena de l’obra d’encàrrec de José Luís Escrivà. De vespreda, a les 19 hores, pel Bernat i Baldoví passarà el pianista alacantí Ricardo Descalzo, mentre que el concert de cloenda el faran els valencians del B3 Brouwer trio a les 20h al Bernat i Baldoví.

Comparteix

Icona de pantalla completa