Diari La Veu del País Valencià
Mónica Oltra: El càlcul de la quota basca és el misteri de Fàtima

La roda de premsa del ple del Consell ha estat marcada, com era d’esperar, per l’acord subscrit pel PP i pel PNB per a traure endavant els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) de 2017, cosa que suposarà una rebaixa important de l’aportació de la quota basca a la caixa espanyola. En aquest sentit, la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha reiterat la necessitat de reformar el model de finançament autonòmic per a acabar amb el greuge dels valencians en l’actual model.

Preguntada pel pacte entre PP i PNB i la rebaixa de la quota, la número dos del govern valencià ha denunciat l’opacitat sobre el model per a finançar el País Basc. “La quota basca és com el misteri de Fàtima, ningú no sap com es calcula ni quins són els criteris seguits per a finançar com es finança Euskadi”, ha dit Oltra.

La vicepresidenta ha recordat també que el País Valencià és “l’única autonomia que paga com si fóra rica sent pobra”. “És injust i, sobretot, no és constitucional”, ha denunciat Mónica Oltra, qui ha demanat al govern espanyol el canvi urgent del model de finançament actual per un que “done solució a tots els problemes de l’Estat i garantisca els drets a tots els territoris i ciutadans”.

Comparteix

Icona de pantalla completa