Diari La Veu del País Valencià
El dibuixant Paco Roca, nominat als ‘Oscar’ del còmic

El dibuixant valencià Paco Roca ha sigut nominat en els prestigiosos Premis Eisner, considerats com els ‘Oscar’ del món del còmic, per l’edició americana de la seua darrera obra: Arrugas. El mateix autor ho ha manifestat a les xarxes socials, on ha afirmat que se sent feliç per la nominació en aquesta edició, on apareixen altres dibuixants i il·lustradors de la resta de l’Estat nominats en altres categories.

La nominació li arriba en la categoria de Millor edició americana d’una obra estrangera. En aquest sentit, la traducció ha estat a càrrec d’Erica Mena, en Fantagraphics. Els resultats de les votacions es donaran a conéixer el proper mes de juliol.

Arrugas (Atisberri) ja va rebre el Premi Nacional del Còmic en 2008, una obra on l’il·lustrador valencià reivindica la bellesa que pot tindre l’ancianitat i tracta, amb un to intimista i sensible, temes com l’Alzheimer i la demència senil.

L’adaptació del còmic al cinema va guanyar dos premis Goya. / PACO ROCA/ASTIBERRI

La història contada en vinyetes va traspassar el gènere quan Ignacio Ferreras va dirigir una adaptació cinematogràfica produïda per Perro Verde Films, que va guanyar els Goya a Millor pel·lícula d’animació i a Millor guió adaptat.

Dibuixos en campanya

Durant les eleccions estatals de juny de 2016, tres grups d’esquerra: Compromís, Podem i EU van signar una nova coalició que batejaren com ‘A la valenciana’. El lema era: “La victòria de la gent per a un govern a la valenciana”. De la cartelleria i les il·lustracions se’n van fer càrrec Paco Roca i Elias Taño.

Paco Roca és l’autor de la cartelleria de la coalició ‘A la valenciana’. / EUROPA PRESS

El Premi Nacional d’Il·lustració, i ara nominat als ‘Oscar’ del còmic, va dissenyar un cartell amb les cares dels tres líders progressistes: Mónica Oltra, Pablo Iglesias i Alberto Garzón; mentre que per la seua banda, Taño es va fer càrrec de les il·lustracions basades en persones anònimes a les quals se’ls volia donar el protagonisme durant aquella campanya.

Comparteix

Icona de pantalla completa