Diari La Veu del País Valencià
Bicifest, una oportunitat per a conéixer la cultura de la bicicleta

El primer certamen Bicifest València, que es desenvoluparà entre el 8 i el 31 de maig i comptarà amb la participació de més de 30 organitzacions, celebrarà “la cultura de la bici” i analitzarà “el fenomen ciclista que va obrint-se pas en aquesta ciutat i en d’altres”. Així ho ha indicat el regidor de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament, Guiseppe Grezzi, qui ha valorat el treball que s’està fent a favor de l’ús d’aquest mitjà de transport.

El Bicifest començarà el pròxim dilluns a les sis de la vesprada amb el primer “ple ciclista de València”. L’alcalde Joan Ribó rebrà tots els representants dels col·lectius, plataformes i empreses que treballen per la bicicleta. Segons ha explicat Grezzi, la iniciativa impulsada des de la seua regidoria omplirà els carrers i barris de València de moltes activitats i contribuirà a reivindicar la bicicleta com a “peça clau de la mobilitat sostenible”

“La bicicleta està generant una gran quantitat d’iniciatives i projectes vinculats a l’ocupació, la inclusió, l’accessibilitat, la diversitat, la innovació, la formació, la tecnologia, el disseny, el turisme, l’oci i l’esport”, ha subratllat. Entre les iniciatives incloses en el programa, Grezzi ha destacat els Bici Barri del Botànic, Benimaclet o Russafa, que inclouen recorreguts didàctics amb velocípede pels seus carrers.

A més dels Bici Barri, també hi haurà el Bici Check, amb revisió dels elements de seguretat d’una bici al carrer de Xàtiva-Estació del Nord, que servirà per a comprovar en quin estat es troba el vehicle. “També s’explicarà com ens hem de desplaçar amb la bicicleta i les ordenances”, ha dit. Grezzi ha subratllat la necessitat de respectar “tots els agents de la via pública” i “rebre informació bàsica sobre seguretat vial”.

El programa inclou tallers de mecànica, tallers infantils de circulació en bicicleta i un col·loqui, el dimarts 9 de maig, sobre la problemàtica de l’estacionament nocturn de llarga durada i el projecte d’innovació social Bicicletes Dorments. A més a més, el 10 de maig, es realitzarà un Bici Lletres, una tertúlia sobre llibres i publicacions de temàtica ciclista que se celebrarà en la terrassa de MuVIM.

Dijous, 11 de maig, tindrà lloc el Bicinema amb l’estrena, al saló d’actes de l’IVAM, de la pel·lícula documental Rodant pel clima. Dissabte se celebrarà la Bicimostra en el tram IX del Jardí del Túria per a donar a conéixer totes les novetats sobre el món de la bici, debatre, assistir a conferències i participar en cursos al voltant de la bicicleta.

El regidor Grezzi també ha citat altres activitats com la Ruta Cultural per l’Anell Ciclista, la Ciclovia, el Ciclopasseig pel patrimoni i la XXXIV Marxa Escolar en bici del Saler, que el dimarts tancarà el programa Bicifest.

Comparteix

Icona de pantalla completa