Diari La Veu del País Valencià
L’ACV Tirant Lo Blanc reflexiona sobre el present del valencianisme

L’onzena edició del Seminari Debat d’Idees Valencianistes comença demà, dimecres 3 de maig, al Saló de Graus de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València amb la participació de molts intelectuals i polítics valencians que reflexionaran al voltant de temes d’actualitat, com ara la identitat valenciana, la llengua a l’educació i a l’administració pública i el deute històric valencià.

El seminari, que es dividirà en tres jornades i que està organitzat per l’ACV Tirant Lo Blanc amb la col·laboració del sindicat estudiantil Bloc d’Estudiants Agermanats (BEA), començarà a les 17 hores amb la projecció del documental Ser a la frontera sud i un debat al voltant de la identitat valenciana des de diverses perspectives.

Seguidament, a partir de les 19 hores, hi haurà una taula rodona envers ‘La competència lingüística plena a l’administració pública i la UVEG’, que comptarà amb la participació de Ferran Puchades, secretari autonòmic de Justícia; Ferran Suay, president de l’ELEN i membre d’Intersindical Valenciana, Vicenta Tasa, professora de Dret Constitucional a la UV i les associacions El Tempir d’Elx i Maestrat Viu per a donar diferents visions de la identitat del poble valencià. El debat estarà moderat per la subdirectora general de Política Lingüística, Nathalie Torres, i reflexionarà sobre la inclusió de la competència lingüística a la nova llei de funció pública i en l’àmbit de la institució educativa valenciana.

Aquesta edició del Seminari Debat d’Idees Valencianistes es completarà amb dos jornades més. La primera, dimecres, 10 de maig, al Menador Espai Cultural de Castelló, amb la presentació del #Demos10, Poder i llengua. Les llengües de l’ensenyament al País Valencià. I la segona, dijous 11 de maig, a l’Espai Cultural de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València, amb una xarrada al voltant de l’infrafinançament dels valencians, la presentació de la campanya ‘Jo reivindique el #DeuteHistòricValencià’ i l’actuació del músic Pau Alabajos.

Comparteix

Icona de pantalla completa