Diari La Veu del País Valencià
PhotOn Festival ix al carrer en bus i metro

PhotOn Festival comença la seua setmana d’activitats, gratuïtes i obertes a tots els públics, al voltant del fotoperiodisme i el documentalisme, que tindran com a epicentre el Centre Cultural La Nau. Des d’aquest dimarts fins el proper dia 6 de maig, el festival reflexionarà al voltant d’aquelles persones que no poden marxar dels seus països en guerra.

Sobre el lema, “Els qui es queden”, el festival ha organitzat una exposició i dos conferències que tracten de posar sobre la taula la gent que no ha pogut fugir dels conflictes que afecten el món, com són les seues vides i com ha canviat el seu entorn quotidià.

“Volem que València es convertisca en una capital europea de la fotografia”, ha afirmat la directora del festival, Tania Castro, qui ha explicat l’aposta d’aquesta edició, que no és altra que dur el fotoperiodisme al carrer per a connectar amb la ciutadania. Hi haurà dos accions en aquest sentit. En primer lloc, la mostra urbana, a les marquesines de l’EMT de València, amb fotografies de Joaquín Collado, qui a més és el personatge homenatjat en aquesta edició. La segona serà l’exposició urbana que acollirà Metrovalència amb 25 fotografies de gran format en les principals parades de metro de la ciutat.

La setena edició del festival homenatjarà el fotògraf valencià Joaquín Collado. / PHOTON FESTIVAL

Dimarts 2 de maig, PhotOn inicia les nits de projeccions amb la nit ‘Dimarts de Photo’. Dimecres, el festival acull dos propostes, seguint amb la col·laboració amb màsters internacionals de fotografia. Per una banda, la conferència de Clemente Bernad i, per una altra, la projecció del treball “Nexes. Noves mirades en la fotografia documental europea”. El cicle de conferències començarà el 4 de maig amb Juan Manuel Castro Prieto, Premi Nacional de Fotografia.

Joseph Eid i Natalia Sancha parlaran sobre la gent atrapada als seus països en guerra. / JOSEPH EID

Dos joves fotògrafs, com Santi Palacios i Javir Arcenillas, oferiran divendres de vesprada sengles conferències, mentre que, dissabte, dia de clausura del festival, les conferències de Joseph Eid i Natalia Sancha posaran de relleu les persones que no poden fugir de la guerra.

Comparteix

Icona de pantalla completa