Diari La Veu del País Valencià
El PP anuncia una rebel·lió municipal contra l’Oficina de Drets Lingüístics

El president del Partit Popular de la demarcació de València i aspirant a la reelecció, Vicente Betoret, ha anunciat aquest diumenge que el PP presentarà, en tots els ajuntaments, mocions per a demanar la retirada del decret de creació de l’Oficina de Drets Lingüístics per “envair competències nacionals i locals”.

També ha denunciat que aquesta norma “vulnera la llibertat personal i empresarial en exigir la seua aplicació en l’àmbit privat, suposa la primacia de protecció d’una llengua sobre una altra i és difusa i confusa, per la qual cosa crea una situació d’inseguretat jurídica”.

Així s’ha manifestat Betoret després de mantindre un esmorzar amb portaveus, militants i simpatitzants de la comarca de Requena-Utiel i reunir-se amb els membres de les diferents juntes locals, unes trobades emmarcades en els actes de partit realitzats per les diferents comarques.

Amb la moció, el dirigent del PP ha assenyalat que els ajuntaments ratificaran la norma estatutària que prohibeix discriminar qualsevol persona per raó de la seua llengua quan es tracte d’una de les dues oficials de la Comunitat, “sense imposar superioritats d’uns ciutadans sobre uns altres”. “El valencià ha de ser protegit i potenciat, però la llibertat i la no-discriminació també”, ha reivindicat.

Betoret ha indicat que, per tant, “resulta sorprenent que el decret ens dibuixe com un poble intolerant i incívic, en assegurar que hi ha mostres contínues d’hostilitat o discriminació greu contra les persones que s’expressen en valencià”.

En aquest sentit, ha assegurat que la norma “obvia que les dues llengües han de tenir garantia de protecció”, ja que, en la seua opinió, “tots hem de tenir el mateix grau d’empara, parlem castellà o valencià, i sense que puguen prevaldre els drets d’uns sobre uns altres”. “Els drets no són de les llengües, sinó de les persones”, ha recalcat.

Comparteix

Icona de pantalla completa