Diari La Veu del País Valencià
La ‘Súper Festa’ reclama la reciprocitat de les emissions d’À, TV3 i IB3

Centenars de persones han gaudit aquest matí de la ‘Súper Festa’ organitzada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV) en el marc de la celebració del 25 d’Abril. La trobada, un poc deslluïda per la pluja, ha servit per a reclamar una vegada més la reciprocitat de les emissions dels mitjans de comunicació dels territoris de tot l’àmbit lingüístic i recordar la Iniciativa Legislativa Popular (ILP), “Televisió sense fronteres”.

L’ocasió, a més, ha servit perquè, per primera vegada, actuaren sobre el mateix escenari representants dels programes infantils i juvenils de les televisions de Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià. El concert dels Súpers de TV3, del Club Super3 i l’actuació de Maria Bimbolles d’IB3 han posat el ritme a una trobada en què també els més menuts han pogut gaudir dels diferents tallers –màgia, pintacares, pilota, muixerangues– que han completat la proposta.

La contribució de l’extinta radiotelevisió valenciana ha sigut la presència de la icona de tota una generació: el gosset Babalà. El personatge, acompanyat d’altres que van sorgir amb posterioritat, ha cantat i ballat el famós rock del Babalà, amb més emoció per als pares que per als seus fills, atés que molts d’ells no el van conèixer. El tancament de RTVV el 29 de novembre del 2013 també va suposar la fi de les referències audiovisuals per als xiquets valencians.

Babalà. / TERE RODRÍGUEZ

Lliurats a Dani Miquel

Aquests símbols, tan necessaris per a les generacions més joves, els representen ara un dels grups que més seguidos té al País Valencià. El cantacançons Dani Miquel i la seua inseparable banda han tancat la “Súper Festa” amb un concert en què han interpretat cançons tradicionals –amb la seua personal aportació– i del seu propi repertori. I el públic infantil, una vegada més, s’ha lliurat al seu idolatrat músic.

Dani Miquel amb la seua banda. / TERE RODRÍGUEZ

“L’objectiu era visualitzar la demanda social a favor del retorn de les nostres televisions. Ja fa dos anys del canvi de cicle polític i els valencians encara esperem que es pose solució a una demanda que ha provocat multitudinàries mobilitzacions”, explica el coordinador d’ACPV, Toni Gisbert, qui subratlla l’aportació “positiva” de la festa.

Toni Gisbert (ACPV): “L’objectiu era visualitzar la demanda social a favor del retorn de les nostres televisions”

En aquest sentit, destaca el fet que, per primera vegada, els valencians han pogut gaudir en directe del que es fa en les televisions públiques de Catalunya i les Illes. “És la nostra aportació a la normalitat que ha de suposar la reciprocitat de les emissions”, indica. “Recuperar la ràdio i televisió valencianes i TV3 és ara, una vegada assolida la competència lingüística com a condició per a l’accés a la funció pública, el nostre següent objectiu”, rebla Gisbert.

Comparteix

Icona de pantalla completa