Diari La Veu del País Valencià
Compromís aportarà documentació a la Fiscalia sobre la depuradora de Borriol
Europa Press / Castelló de la Plana

La setmana vinent, el portaveu de Compromís en la Diputació, Enric Nomdedéu, es reunirà amb el fiscal per a aportar-li tota la informació. Des de la coalició es considera que Francisco Martínez va poder haver fet ús d’informació privilegiada.

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, va decidir apartar Martínez de les seues responsabilitats en la institució, després de conèixer que part dels terrenys on s’anava a projectar la depuradora de Borriol pertanyien a una empresa de la seua família.

L’alcalde de Borriol (PP) renunciarà “molt ràpidament”

L’alcalde de Borriol, Adelino Santamaría, ha assegurat aquest dimarts que es jubilarà “molt ràpidament” i que en “el moment oportú” presentarà la seua renúncia com a primer edil i diputat provincial, “com estava previst”, encara que ha assegurat que no vol que “ningú pense” que marxa de la Diputació pel tema de la depuradora de la localitat, que va causar el cessament de l’exvicepresident de la institució, Francisco Martínez.

Santamaría, que s’ha pronunciat així davant els mitjans en finalitzar el ple de la Diputació, també ha confirmat que aquest dimarts s’ha signat el conveni per a l’expropiació de la parcel·la on se situarà la depuradora de Borriol, que ha confirmat que pertany a qui era apoderat de l’empresa Franvaltur i els seus familiars.

Segons Santamaría, el dilluns hi haurà una comissió informativa i eixa mateixa setmana un ple extraordinari a l’Ajuntament de Borriol per a aprovar l’expropiació i lliurar a la Diputació la parcel·la per a fer la depuradora.

Preguntat sobre per què s’ha decidit mantenir la ubicació de la depuradora en aquests terrenys, l’alcalde ha assenyalat que “per a situar la depuradora en un altre lloc calia requalificar altres terrenys, la qual cosa costava dos anys, i per tant es perdia tota la inversió més la indemnització que la Diputació havia de pagar a l’adjudicatària de la piscina per a tornar a adjudicar el projecte, que s’elevava a uns 200.000 euros”.

Comparteix

Icona de pantalla completa