Diari La Veu del País Valencià
Aplec Cultural de Joves de la Ribera a Alberic

#AplecCulturalJovesLaRiberaII

Des de Joves amb Compromís Alberic, amb molt de goig, volem convidar-vos a totes i tots a acudir a un acte commemoratiu del 25 d’abril de 1707 (Batalla d’Almansa) i que hem organitzat amb moltíssima il·lusió. Aquest acte està dirigit als joves, però també, per suposat, als més majors i a les xiquetes i xiquets.

L’aplec tindrà lloc al Parc de La Glorieta d’Alberic (La Ribera Alta), el dissabte 29 d’abril al matí. Així mateix, les activitats que es desenvoluparan seran les següents:

A les 10:00 H – Esmorzar de sotabraç

A les 11:00 H – Xerrada/col·loqui cultural en el qual intervindran:

Miriam Devesa Benlloch i Maria José Alapont Muñoz (Historiadores; presidenta i membre fundadora, respectivament, de “Clapir. Joves Historiadores i Historiadors Valencians”); parlament sobre “La Batalla d’Almansa: antecedents, desenvolupament i conseqüències socio-polítiques per al País Valencià”.

Immaculada Cerdà Sanchis (lingüista, filòloga i docent; acadèmica de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i cap de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València); exposició sobre “Les conseqüències de la Batalla d’Almansa per a la nostra llengua” i “La tasca actual de l’AVL envers la nostra llengua”.

Vicent Tafaner Portalés (Periodista i cap de redacció del periòdic local “AlbericDigital”); presentació del seu recent projecte, “Albericdigital.es”, i xerrada sobre “La tasca d’elaborar un diari digital en valencià”.

Enric Bataller i Ruiz (Advocat i polític valencià; diputat al Congrés dels Diputats per Compromís); intervenció sobre “La protecció del valencià per part de l’Estat” i “Les iniciatives i mesures promogudes per la nostra llengua i cultura des de Coalició Compromís”.

Quique Castelló Abad (Secretari General de JovesPV-Compromís); comentari sobre “El recent decret de plurilingüisme: d’on venim, on estem i cap on anem?”, així com “El valencià a JovesPV-Compromís” i “Alguns casos de discriminació als valencianoparlants”.

Simultàniament, a les 11:00 H, a l’altre costat de La Glorieta: Dibuixos per pintar, auques, cançons infantils i altres activitats per als més menuts.

Com a cloenda, escoltarem “la muixeranga” amb el so de la dolçaina.

A les 13’00 H – Dinar (apunta’t per WhatsApp al 696 500 409).

Vos esperem a totes i tots! Joves, grans i menuts! Fem festa per la cultura 😉

Connecta amb aquest esdeveniment a través de les xarxes socials amb el hashtag:

#JovesPVAlberic

Comparteix

Icona de pantalla completa