Diari La Veu del País Valencià
Fira València tindrà el gruix del capital privat

Fira València comptarà amb el gruix del capital privat. Així ho ha avançat el seu president, José Vicente González, acompanyat per Joan Ribó, alcalde de València i president del patronat de la institució ferial, i Manuel Illueca, director general de l’Institut Valencià de Finances, després d’haver aprovat els comptes de l’exercici 2016.

L’entitat va tancar l’any amb un increment del volum de negoci del 10,2%, fins als 18,6 milions d’euros. Es tracta del primer exercici amb creixement a doble dígit des del 2004. Els comptes, a més a més, reflecteixen un Ebitda (benefici abans d’imposts) de 872.000 euros.

González ha destacat que la fira “ha deixat de ser un problema” i “comença a funcionar bé”, si bé ha insistit en la necessitat de trobar socis privats que “aporten negoci” i “volum” al recinte. “Hem de fer un plec de condicions que tinga nóvios”, ha ironitzat.

Illueca suggereix un 60% de capital privat

En aquest sentit, Illueca ha remarcat que la Generalitat no es pot arriscar a “tindre dèficits d’explotació” que haja de compensar l’administració. “Hem de posar punt final a aquest suport perquè Fira València ha de volar sola”, ha apuntat. El director general del banc públic valencià ha afirmat que una participació privada del 60% i pública del 40% podria funcionar, si bé ha evitat defensar un percentatge concret.

Illueca ha explicat que les Corts hauran d’aprovar en uns mesos un decret que regule que Fira València és un servici d’interés general que es pot prestar mitjançant una entitat amb ànim de lucre. Prèviament cal que la Generalitat assumisca el deute de la fira, per a la qual cosa cal que les conselleries d’Hisenda i Economia, l’Ajuntament i el recinte firal signen un memoràndum i que el Consell ho aprove per decret.

Després caldrà que es dissolga l’actual patronat de Fira València perquè la concessió acabe i torne a l’Ajuntament de València, que cedirà l’ús i l’explotació de la fira a la Generalitat. El Consell haurà de gestionar el recinte mitjançant una societat amb capital privat i públic.

Comparteix

Icona de pantalla completa