Diari La Veu del País Valencià
Baldoví pregunta a Interior per la identificació policial d’Amigó

El portaveu de Compromís en el Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, ha registrat una sèrie de preguntes adreçades al Ministeri de l’Interior perquè li expliquen els protocols d’actuació de la policia espanyola. El diputat valencià ha presentat les qüestions després que la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, denunciara ahir que un agent del cos de seguretat l’havia fet identificar-se per parlar en valencià quan estava participant en la concentració convocada a les portes de les Corts per exigir una millora del finançament estatal.

Compromís explica que ha demanat si la policia hauria obligat a identificar-se a qualsevol ciutadà castellanoparlant en condicions semblants. “Lamentablement no és una cas aïllat, aquest mateix any hem vist com es discriminava un ciutadà a un centre mèdic d’Ondara per parlar en valencià i com la Guàrdia Civil vulnera els drets lingüístics d’un regidor de Gata”, indica la formació en un comunicat.

Joan Baldoví ha demanat al Ministeri que “deixe de tractar el valencià com una llengua de segona” i que no permeta que es vulneren els drets dels valencianoparlants. “És intolerable que qui ha de vetlar pels drets dels ciutadans, estiga contínuament creant discriminacions lingüístiques”, critica el diputat.

Comparteix

Icona de pantalla completa