RedactaVeu / València

Dilluns el President de la Comunitat de Madrid va comunicar, en roda de premsa, la decisió de suspendre la privatització de sis hospitals públics, així com la dimissió del Conseller de Sanitat, el Sr Lasquetty.

Aquesta anunci constitueix “una gran noticia pels que defensem un model de sanitat pública de gestió directa i per la ciutadania en general, així com un revés important per les polítiques privatitzadores del Partit Popular, en aquest cas de la Comunitat de Madrid, però estem convençuts que suposarà un precedent perillós per futures iniciatives a altres territoris de l’Estat”, segons han informat, mitjançant un comunicat, fonts del sindicat Intersindical Salut.

Aquesta claudicació, asseguren, “sols és atribuïble a la mobilització ciutadana i del personal sanitari al voltant de les marees blanques i la perllongada vaga del sector”. A aquest rebuig ciutadà, s’ha sumat la justícia admeten a tràmit nombrosos recursos, que anaven contra el procés d’adjudicació concurs o, fins i tot, per la tutela de drets, entenent que la cessió de la gestió de la sanitat pública podria constituir un atemptat contra el dret a la salut recollit per la Constitució i la Llei General de Sanitat. La justícia ha estat la gota que ha vessat el got al dictar la suspensió cautelar del procés; una decisió que genera inseguretat jurídica a les empreses adjudicatàries i, òbviament, un entrebanc a la materialització econòmica immediata de les seues aspiracions. En definitiva, “ni poden fer negoci en aquest moment, ni tenen clar que ho puguen fer en un futur a mig o llarg termini”.

Aquesta decisió ha anat acompanyada amb la dimissió del Conseller de Sanitat autonòmic; “un conseller que s’ha assenyalat públicament per intentar criminalitzar i responsabilitzar el moviment ciutadà i els treballadors i treballadores, acusant-los de radicals i de ser els responsables del deteriorament de la sanitat madrilenya”.

A la vista de la seua actitud passada, a Intersindical Salut “no ens cauen els anells per aplaudir la decisió i desitjar la seua desaparició del mapa polític; encara que pensem que és molt provable que, com els seus antecessors, acabe treballant per a l’empresa privada, aprofitant el que s’ha anomenat ‘fenomen de la porta giratòria’, que no és, ni més ni menys, que la demostració evident de la falta d’escrúpols i ètica d’uns responsables polítics que diuen defensar la sanitat pública. És clar que sols defensen el seus interessos i els del sector privat”.

Des del País Valencià i des d’Intersindical Salut “felicitem i fem arribar la nostra enhorabona a totes les persones i entitats de caire social, polític i sindical que han donat suport a les mobilitzacions. D’elles, individual o col·lectivament, és l’èxit. Ara cal no baixar la guàrdia i seguir vetllant pel nostre dret a la salut, deixant-lo en mans d’una sanitat 100% pública i de qualitat i esperem que el seu exemple puga servir de model per evitar futures agressions a la nostra sanitat o a altres territoris. Si es pot!!!!”

Comparteix

Icona de pantalla completa