Diari La Veu del País Valencià
La UDEF escorcolla el domicili de l’expresident català Pujol

Agents de la UDEF de la Policia espanyola escorcollen aquest dimecres al matí el domicili de l’expresident de la Generalitat Catalana, Jordi Pujol, en relació amb la investigació al seu fill gran, Jordi Pujol Ferrusola, dirigida pel jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata, segons han confirmat fonts properes a la investigació, que també han informat que els registres no tenen res a veure amb l’expresident català.

L’arribada dels agents de la Policia espanyola, amb caixes de cartró per endur-se documentació, s’ha produït abans de la sortida de Jordi Pujol del seu domicili, qui no ha volgut fer declaracions davant dels mitjans l’endemà que el seu fill gran ingressara a la presó de Soto del Real per ordre de De la Mata. Paral·lelament, els agents també escorcollen domicilis de Pujol Ferrusola, un al carrer de Ganduxer i l’altre al carrer de Calàbria. Els registres es fan en presència del fill de l’expresident, qui en les últimes hores s’ha desplaçat a la capital catalana des de la presó.

Pujol Ferrusola va entrar al Centre Penitenciari Madrid V, a Soto del Real, a les 10:15 hores, després que el jutge de l’Audiència Nacional, José de la Mata, qui investiga un presumpte cas de blanqueig de capitals de la família Pujol, considerara que l’investigat ha continuat cometent els presumptes delictes i decretara presó sense fiança.

En el seu escrit, De la Mata explica que dels informes policials elaborats des del febrer del 2016, en l’anterior compareixença de Pujol davant del jutge, se’n desprén que l’investigat “ha continuat fent tota mena d’activitats comptables, bancàries” i d’altres tipus “a través de la utilització de socis, amics i testaferros” per a ocultar fons i posar-los “fora de l’abast dels tribunals”.

Comparteix

Icona de pantalla completa