Diari La Veu del País Valencià
Mercavalència destitueix el germà d’Ignacio González després de la seua detenció

El consell d’administració de Mercavalència ha destituït, aquest dimarts, Pablo González, germà de l’expresident de la Comunitat de Madrid, exdirector d’operacions i estratègia de Mercasa i representant del govern espanyol a l’entitat valenciana, després de la seua detenció en el marc de l’operació Lezo, de desviament de fons públics.

La destitució s’ha decidit en una reunió urgent del consell, en què també s’ha convocat una junta general extraordinària per a cessar-lo com a conseller. L’empresa pública Mercasa ja va cessar Pablo González el 21 d’abril, ja que estava investigat en la causa.

La setmana passada, el regidor de Comerç de l’Ajuntament de València i president de Mercavalència, Carlos Galiana, va anunciar la presentació d’una moció d’urgència en el proper ple municipal per a “replantejar” la distribució accionarial de l’entitat després de l’operació Lezo.

Amb la moció es vol exigir al govern espanyol “que assumisca la seua responsabilitat en els nomenaments que fa en empreses” com Mercasa. Galiana va defensar que mentre que els representants de l’Ajuntament han impulsat una gestió “responsable i eficient” de Mercavalència, l’empresa topa “amb un representant del govern central de Rajoy i Montoro detingut per presumpta corrupció”.

Comparteix

Icona de pantalla completa