Diari La Veu del País Valencià
El 25,7% de les famílies valencianes arriben a final de mes amb molta dificultat

Les famílies valencianes van ser les que majors dificultats econòmiques van patir el 2016 per a arribar a final de mes, només superades per les de Canàries. Així i segons es desprén de l’Enquesta de Condicions de Vida (ECV), el 25,7% de les llars del País Valencià va arribar a final de mes amb “molta dificultat” l’any passat, enfront del 34,5% de les de Canàries. En el tercer lloc de dificultats econòmiques de les llars, es van situar les de la comunitat autònoma de Múrcia, amb un 24,5%. A l’altre extrem, les comunitats que menys percentatge van presentar van ser les del Principat d’Astúries (4,8%), Aragó (5,1%) i Castella Lleó (5,2%), mentre que la mitjana del conjunt de ciutadans de l’estat espanyol que van manifestar patir problemes per a arribar a final de mes es va situar en el 15,3%.

El 44,2% de les llars valencianes no pot permetre’s anar-se’n de vacances una setmana a l’any

D’acord amb els resultats de l’esmentada enquesta, feta pública ahir dimarts per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), el 44,2% de les llars valencianes no pot permetre’s anar-se’n de vacances fora de casa almenys una setmana a l’any (davant el 39,5% de mitjana estatal) i un 43,3% no té capacitat per a afrontar les despeses imprevistes (enfront de la mitjana del 38,1%). Quant a retards en els pagaments relacionats amb l’habitatge principal, el 10,1% de les llars valencianes asseguraren patir-los.

Pel que fa als resultats globals de l’EVC, realitzada en la primavera del 2016, les llars del conjunt de l’estat van tindre uns ingressos mitjans anuals de 26.730€ –amb un increment del 2,8% respecte a l’any 2015–, mentre que l’ingrés mitjà per persona es va situar en 10.708€.

Finalment, el percentatge de població espanyola en risc de pobresa es va xifrar en el 22,3%, enfront del 22,1% de l’any anterior.

Comparteix

Icona de pantalla completa