Diari La Veu del País Valencià
Ignacio González projectava un negoci amb Zaplana per a blanquejar diners B

L’expresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, el seu germà Pablo, i la seua dona, Lourdes Cavero, van posar en marxa diferents negocis per a fer aflorar els “dinerets B” de què disposaven, que tenien “origen il·lícit”. Així ho recull la interlocutòria del jutge Eloy Velasco, que inclou entre aquestes activitats “la projecció d’un negoci sobre drets de patent d’un productor de desinfecció d’aigua” amb l’expresident de la Generalitat i exministre de Treball, Eduardo Zaplana.

L’expressió “dinerets B” correspon a la conversa intervinguda el 4 d’octubre entre l’expresident d’Inassa, una filial del Canal d’Isabel II a Amèrica Llatina, i María Fernanda Richmond, en presó totes dos, en què Richmond assegurava que el ritme de vida del matrimoni no es podia mantindre amb els seus ingressos.

Zaplana nega relacions amb González

L’exministre ha negat haver tingut o tindre “cap societat ni societat mercantil” amb González, en presó per un presumpte desviament de fons públics en l’anomenada ‘trama Lezo’. “Mai he participat ni he auxiliat ningú en la comissió de cap fet delictiu”, ha indicat en declaracions a Efe.

“Desconec el contingut de la interlocutòria en què se’m menciona i la interpretació o valoració que s’estiga efectuant respecte de converses de tercers, però rebutge les interpretacions que s’estan realitzant sobre la meua persona i qualsevol relació amb assumptes de blanqueig”, ha afirmat Zaplana.

El jutge creu que González, el seu germà i la seua dona van constituir una empresa de gestió d’escoletes i van adquirir una part de l’accionariat de l’empresa Auditel, a més de projectar el citat negoci amb Zaplana.

Comparteix

Icona de pantalla completa