Diari La Veu del País Valencià
Soro i Javi inicien la batalla contra Pere Roc II, Félix i Monrabal pel títol de Lliga d’Escala i Corda
El trinquet de Sueca va acollir dijous de matí la presentació de la final de la Lliga Professional d’Escala i Corda en un acte marcat per la presència dels cinc finalistes. Durant l’acte, els pilotaris van escollir les pilotes i van “tocar” el trinquet abans de la primera partida de la gran final de demà, diumenge.

L’acte va començar amb una taula amb el president de la Federació de Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuán; l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit; el coordinador de pilota valenciana de la Generalitat Valenciana, Sebastià Giner; el representant de Val Net, Fredi, i el director comercial de Bankia d’Alacant i Murcia, Jesús Ángel Cecilia. Els organitzadors i patrocinadors de la final van coincidir en el fet que el trinquet Eusebio de Sueca “és un gran escenari per a la primera partida de la final”.

El coordinador de pilota a la GVA, Sebastià Giner, va aprofitar per remarcar que el pròxim any ja estarà en funcionament la Fundació per a la promoció de la pilota valenciana, fet que canviarà l’escenari del món professional i de la Lliga Professional.

A més, l’alcaldessa del municipi, capital de la Ribera Baixa, va assegurar que el poble “es troba molt acomboiat per la disputa”, ja que serà la primera vegada en la història que la final de la Lliga Professional es jugarà al trinquet municipal de Sueca”.

>
Posteriorment, s’ha visualitzat un vídeo de presentació de la final amb carácter molt modern i il·lustratiu i ha sigut el torn dels finalistes. Els cinc jugadors s’han enfrontat a la taula, on han contat les seues impressions de cara a la final que comença diumenge a les 11:30 hores.

El mitger, Félix, ha destacat que el de Sueca “és un dels trinquets que més m’agrada. Sols mirar-lo fa goig. Em fa molta il·lusió jugar ací”. Per la seua part, Pere Roc II ha insistit que es troba bé malgrat que dimarts no jugarà a Massamagrell. “Hui em provaré després d’uns dies que he estat parat. Em trobe en bones condicions”, ha indicat. A més, Monrabal ha afirmat que per guanyar la partida serà “clau tapar espais i col·locar-me molt bé per cobrir on ens puguen fer mal. En una final no pots estar mai al 100% pels nervis, però tractaré de fer un gran paper”.

Per part de la parella, Soro ha destacat que el recinte “és un trinquet que tenim molt tocat i ens esforçarem al màxim perquè es veja una gran partida”. “M’he compenetrat molt bé amb Javi i ha sabut comprendre el meu estat d’ànim des que ha començat la lliga”, ha afegit el de Massamagrell. Per la seua banda, el mitger Javi ha assegurat que “el trinquet de Sueca pot ser més fàcil per a nosaltres, ja que és més menut que el de Pelayo”.

Els dos equips arriben a la cita final amb confiança desprès d’haver-se mostrat com els dos equips més potents i regulars de tota la competició. La parella de Vila-real integrada per Soro III i Javi únicament ha perdut una partida en tot el torneig, mentre que el trio de Benidorm de Pere Roc II, Fèlix i Monrabal va accedir a la final per la via ràpida desprès de guanyar els seus dos compromisos de semifinals amb contundència. Els dos equips ja es van enfrontar en la fase de lligueta al trinquet de Pelayo amb resultat favorable per a la parella per 60-45.

Monrabal, Félix, Pere Roc II, Cecilia, Sanjuán, Soro III i Javi (dalt, d’esquerra a dreta) i Fredi, Giner, Tamarit i Baldoví (baix, d’esquerra a dreta) / JAVIER CID

Comparteix

Icona de pantalla completa