Diari La Veu del País Valencià
L’IVF es queda amb el Rico Pérez per una quantitat de 3.750.000 euros

El director general de l’Institut Valencià de Finances (IVF), Manuel Illueca, ha manifestat que la institució valenciana deixarà l’estadi Rico Pérez, on acostuma a jugar l’Hèrcules, “en mans de qui ha de gaudir d’aquest estadi, que són els alacantins, i ho farà mitjançant l’Ajuntament d’Alacant”.

Illueca ha fet aquestes declaracions després que el Jutjat del Mercantil número 2 d’Alacant li haja comunicat que ha resultat adjudicatari de l’estadi Rico Pérez i de les accions del Club Hèrcules CF que figuraven en el lot que, en el seu moment, va eixir a subhasta i pel qual l’IVF va fer la licitació que va resultar guanyadora, per un total de 3.750.000 euros.

Després de conéixer aquesta decisió, Manuel Illueca ha assegurat que el que han de fer els alacantins és preguntar-se on estarien ara “si l’IVF no haguera fet la seua feina amb els problemes heretats que arrossega aquest club de futbol, que ara mateix té a sobre de la taula una decisió de la UE de recuperació d’ajudes que pot suposar una eixida d’efectiu de set milions d’euros, un problema amb Hisenda pendent de resoldre i un conveni de creditors que, fins ara, no ha pogut complir”.

“Tots volem que l’Hèrcules puga superar aquesta situació i retornar prompte al futbol professional”, ha insistit el director general de l’IVF, qui ha afegit que, mentre aquesta circumstància es produeix, la institució posarà l’estadi “en mans dels alacantins”.

En aquest sentit, cal assenyalar que l’Institut Valencià de Finances està en negociacions amb l’Ajuntament d’Alacant per a cedir-li l’ús d’aquestes instal·lacions a canvi d’un cànon i, a més, per un període de temps ampli, de manera que l’Hèrcules tinga la seguretat que pot desenvolupar la seua activitat esportiva. “Això permetrà a l’Ajuntament una programació d’activitats amb un marge temporal de cinc anys, que podrà prorrogar-se per un altre període similar o vendre’l si les condicions del mercat ho permeten”, ha explicat Illueca.

Pròxims passos després de l’adjudicació

Amb aquesta decisió, l’Institut Valencià de Finances disposa ara d’un termini de 40 dies per a fer efectiu el dipòsit per a completar la quantitat de 3.750.000 euros que va oferir a la subhasta celebrada el passat dia 6 de febrer. Cal recordar que, per a poder acudir a aquesta subhasta, calia realitzar un dipòsit de més de 700.000 euros que l’IVF ja va fer efectiu en el seu moment.

Posteriorment, l’administrador concursal procedirà a satisfer als creditors la part que els correspon en funció del deute que presenten. A l’Institut Valencià de Finances li correspon cobrar al voltant de 2,8 milions d’aquests 3.750.000 euros que desemborsarà. La Generalitat també ha de procedir a la inscripció del bé al Registre.

“A la Generalitat poc més se li pot demanar des d’una perspectiva de col·laboració amb aquest club de futbol. Ara, i sense haver recuperat encara ni un sol euro dels que va invertir, el que fa la Generalitat és apostar per l’estabilitat de la institució i garantir una utilització de l’estadi durant un termini ampli, ni més ni menys que de cinc anys”, ha conclòs Manuel Illueca.

Comparteix

Icona de pantalla completa